autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Iahnie de năut cu ciuperci

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, 250 g năut, 4-5 cepe, 1 borcan mic cu ciuperci, 100 g măsline, 6-7 grăunţi mari de usturoi, 2 ardei graşi, 1 cană cu ulei, 1 morcov mare, 1 ţelină mică, 1 chită de mărar verde, 1 chită de pătrunjel verde, 2 linguri cu pastă de bulion, sare sau delicat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:
Punem năutul de cu seară în apă rece la înmuiat şi îl lăsăm până dimineaţa.

A doua zi golim apa şi îl punem într-o cratiţă cu apă caldă, adăugăm sare sau delicat, 1 ceapă tocată mărunt şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.

Tocăm ceapa, usturoiul, ardeiul gras, mărarul, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.

Într-o cratiţă, punem ceapa la călit şi când a devenit aurie, adăugăm puţină apă pentru a se înmuia şi amestecăm până se evaporă apa. Punem ciupercile şi celelalte legume, amestecând mereu. Când s-au înmuiat, dăm cratiţa la o parte.

După ce s-a fiert năutul, îl strecurăm, lăsăm să se răcească, apoi adăugăm usturoiul, legumele de mai sus (păstrând 2 linguri din compoziţie pentru ornat) şi pasăm cu blenderul, până devine o pastă fină. Luăm o lingură de lemn şi turnăm ulei, puţin câte puţin peste pasta de năut. Adăugăm mărarul şi omogenizăm.
Luăm un platou şi punem pasta de năut pe platou, deasupra punem cele 2 linguri de legume călite şi uniformizăm. Peste iahnie punem frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe subţiri de măsline.
O putem servi caldă sau rece cu murături, salată de varză acră sau varză crudă.

Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de năut cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g năut
  • 4-5 cepe
  • 1 borcan mic cu ciuperci
  • 100 g măsline
  • 6-7 grăunţi mari de usturoi
  • 2 ardei graşi
  • 1 cană cu ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 ţelină mică
  • 1 chită de mărar verde
  • 1 chită de pătrunjel verde
  • 2 linguri cu pastă de bulion
  • sare sau delicat.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu spanac