Iahnie de năut cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de năut cu ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g năut, 4-5 cepe, 1 borcan mic cu ciuperci , 100 g măsline, 6-7 grăunţi mari de usturoi, 2 ardei graşi, 1 cană cu ulei, 1 morcov mare, 1 ţelină mică, 1 chită de mărar verde, 1 chită de pătrunjel verde, 2 linguri cu pastă de bulion, sare sau delicat.

Mod de preparare

Modul de preparare:

Punem năutul de cu seară în apă rece la înmuiat şi îl lăsăm până dimineaţa.

A doua zi golim apa şi îl punem într-o cratiţă cu apă caldă, adăugăm sare sau delicat, 1 ceapă tocată mărunt şi lăsăm să fiarbă timp de 10 minute.

Tocăm ceapa, usturoiul, ardeiul gras, mărarul, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare.

Într-o cratiţă, punem ceapa la călit şi când a devenit aurie, adăugăm puţină apă pentru a se înmuia şi amestecăm până se evaporă apa. Punem ciupercile şi celelalte legume, amestecând mereu. Când s-au înmuiat, dăm cratiţa la o parte.

După ce s-a fiert năutul, îl strecurăm, lăsăm să se răcească, apoi adăugăm usturoiul, legumele de mai sus (păstrând 2 linguri din compoziţie pentru ornat) şi pasăm cu blenderul, până devine o pastă fină. Luăm o lingură de lemn şi turnăm ulei, puţin câte puţin peste pasta de năut. Adăugăm mărarul şi omogenizăm.

Luăm un platou şi punem pasta de năut pe platou, deasupra punem cele 2 linguri de legume călite şi uniformizăm. Peste iahnie punem frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe subţiri de măsline.

O putem servi caldă sau rece cu murături, salată de varză acră sau varză crudă.

Poftă mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise