autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Iaurt de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
- 2 l lapte de vaca, - 3 linguri maia, - 1 lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se strecoara laptele intr-o cratita cu fundul mai gros.
2. Se adauga lingurita cu sare.
3. Se fierbe laptele, iar apoi se lasa sa se raceasca. Se pune in borcane curate de sticla si adaugam maiaua doar atunci cand nu mai este fierbinte ci doar cald.
4. Se acopera cu prosoape si se lasa pana a doua zi intr-un loc caldut.
5. Se serveste ca atare, sau in salate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Lapte covăsât(iaurt de casă)

Lapte covăsât(iaurt de casă)

Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească, cât să ţii degetul în el să-l simţi călduţ.

43 voturi    10 comentarii
3h 15 min
Sosuri
Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova

Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova

Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca, cam asa ca apa de vara, poate un pic mai caldut si

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2012

    Noi la "maia" spunem "cuib"... Daca pui sare nu este un fel de Ayran (o bautura turceasca - ca si un lapte batut)?

  • Fara foto

    felicia82 (Maestru bucatar) , 18 octombrie 2010

    ce inseamna "maia"?din ce se face?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Iaurtul de casa este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Nici mama nu pune sare, insa, bunica mea punea cate putina...imi amintesc si acum, desi eram copil...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      E foarte bun, nici eu nu pun sare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Tare gustos este iaurtul de casa...Eu nu adaug sare deloc...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      este foarte sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 2 l lapte de vaca
  • - 3 linguri maia
  • - 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Noi la "maia" spunem "cuib"... Daca pui sare nu este un fel de Ayran (o bautura turceasca - ca si un lapte batut)?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu spanac si crema de branza