autor:

ALINA BANICA

» » Aperitive

Iaurt de casa

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
- 2 l lapte de vaca, - 3 linguri maia, - 1 lingurita sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se strecoara laptele intr-o cratita cu fundul mai gros.
2. Se adauga lingurita cu sare.
3. Se fierbe laptele, iar apoi se lasa sa se raceasca. Se pune in borcane curate de sticla si adaugam maiaua doar atunci cand nu mai este fierbinte ci doar cald.
4. Se acopera cu prosoape si se lasa pana a doua zi intr-un loc caldut.
5. Se serveste ca atare, sau in salate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Lapte covăsât(iaurt de casă)

Lapte covăsât(iaurt de casă)

Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească, cât să ţii degetul în el să-l simţi călduţ.

43 voturi    10 comentarii
3h 15 min
Sosuri
Iaurt preparat in casa

Iaurt preparat in casa

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs

63 voturi    25 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2012

    Noi la "maia" spunem "cuib"... Daca pui sare nu este un fel de Ayran (o bautura turceasca - ca si un lapte batut)?

  • Fara foto

    felicia82 (Maestru bucatar) , 18 octombrie 2010

    ce inseamna "maia"?din ce se face?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Iaurtul de casa este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Nici mama nu pune sare, insa, bunica mea punea cate putina...imi amintesc si acum, desi eram copil...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      E foarte bun, nici eu nu pun sare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Tare gustos este iaurtul de casa...Eu nu adaug sare deloc...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      este foarte sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 2 l lapte de vaca
  • - 3 linguri maia
  • - 1 lingurita sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Noi la "maia" spunem "cuib"... Daca pui sare nu este un fel de Ayran (o bautura turceasca - ca si un lapte batut)?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Stelute cu pasta de branza