autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Iaurt preparat in casa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
2 l de lapte proaspat de vaca, maia formata din 100 g iaurt, 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos., Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

60 voturi

Mod de preparare

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.

Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.

Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert.

De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile…

Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.

Daca doriti sa-l preparati din lapte fiert,fierbeti laptele,iar cand se raceste si este caldut procedati exact ca mai sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt preparat in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Dai telemeaua pe razatoare si o amesteci cu branza de vaci si 5 oua. Ungi apoi cate 3 foi de placinta

4 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am preparat si eu iaurtul in casa, dar din lapte fiert... acuma am preparat iaurtul din lapte nefiert si este fooooaaaarte bun!

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2012

    Draga Mara, pentru inceput poti cumpara un borcanel din piata de la producatori,iar apoi iti pastrezi din cel preparat de tine. Pup

  • Fara foto

    mara (Bucatar) , 12 noiembrie 2012

    Am o intrebare:cand fac prima data iaurt, din ce sa fac maiaua daca iaurtul din comert nu e bun? Va multumesc mult pentru raspuns.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Aveti dreptate fetelor... Ce este mai bun decat ce preparam singurele acasa?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Nici un iaurt din comert nu se compara cu cel preparat in casa.Eu folosesc lapte in parti egale fiert si crud,il pun in oale de lut cu capac.Iaurtul obtinut este foarte bun .

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2012

      iaurtul preparat asa este foarte sanatos! merci

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Mie imi iese gros si fara smantana, dar il fac cu Danone.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Offf,cate boli mai apar Cami !!!A facut si mama de cateva ori din lapte praf ,dar eram copil pe atunci...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Si eu fac,destul de des iaurt.Chiar din lapte praf;in cazul asta,fac o maia mai consistenta.La 1 l de lapte(din lapte praf),pun cca 150-200 g de iaurt. Aici,trebuie neaparat fiert laptele;este o boala(febra malteza),pe care o au animalele.Prin fierbere,microbii mor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Multumesc...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Pt. cei de acasã,f. bunã reteta!!!felicitãri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Va multumesc mult...Se poate prepara si din lapte de cumparat,dar nu iese atat de bun .Eu in perioada postului fac iaurt din lapte vegetal pe care il cumpar din magazinele de specialitate...

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Am sa va "fur" secretele! Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      ce super si foarte sanatos

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      EU nu am de unde sas iau lapte proaspat de vaca ,asa ca am sa continui sa cumpar:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Valentina ai venit cu o idee tare buna,am salvat reteta si o sa incerc si eu sa fac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Sidy,Alina,Eugen va multumesc mult....Va doresc un post usor...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Buna alegere si eu pregatesc iaurtul in casa ,dar il consum degresat (eu).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Bun, sanatos!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Intr-adevar este foarte bun...si eu prepar iaurtul tot in casa.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Reteta aceasta pe cat e de simpla pe atat e de valoroasa pentru orice familie. Felicitari pentru popularizarea ei. Mie mi-ai dat curaj sa postez, pe site, reteta de casa pentru lapte acru, bineinteles dupa postul care urmeaza de luni 31 mai.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Bun tare si mai ales sanatos ! Din lapte fiert nu am facut niciodata....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Multumesc mult Mihaela...

    • Fara foto

      maria mihalache , 29 mai 2010

      Spre rusinea mea eu cumpar.......................!!!!............cel facut in casa nu se compara insa cu cel cumparat.Felicitari,Valentina!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O idee foarte buna; si eu il prepar de casa dar nu stiam de smantana.Mersi de sugestie.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Da, e o problema cu maiaua, din iaurtul/smantana din comert nu iese bine. Multa sanatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

60 voturi

Ingrediente

  • 2 l de lapte proaspat de vaca
  • maia formata din 100 g iaurt
  • 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos.
  • Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Draga Mara, pentru inceput poti cumpara un borcanel din piata de la producatori,iar apoi iti pastrezi din cel preparat de tine. Pup

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu telemea si cascaval cu nuci