Intr-o cratita de 1L se pune apa impreuna cu 1/2 lingurita de sare si la primul clocot se adauga fulgii de fasole, amestecand pana cand se incorporeaza in lichid [ca 5 min.] si compozitia capata consistenta unei mamaligi mai vartoase.
Se ia de pe foc si, cand este rece, i se adauga treptat uleiul, ca la maioneza, si cateva picaturi de zeama de lamaie, batand mereu cu furculita, pana cand se albeste fasolea si devine spumoasa. Apoi se adauga sardelele cu o parte din uleiul lor. Cand sunt gata, se mai adauga sare si acreala dupa gust si, facultativ, se pune si putina ceapa rasa. Se orneaza cu masline si gogosari rosii. Se servesc ca aperitiv. POFTA BUNA!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii