autor:

Fara foto

» » Prajituri

ŢIGARETE

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat, 3 albuşuri, 4-5 linguri zahăr, nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori, zahăr praf, ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din 3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat. Făina se freacă cu margarina ca şi la un aluat fraged, apoi se adaugă restul de ingrediente.
Din acest aluat se formează bile care se întind fiecare subţire cu o merdenea (sucitor).
Separat se bat 3 albuşuri spumă, apoi se adaugă 4-5 linguri zahăr şi după ce s-a topit yahărul se adaugă nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori. Această compoziţie se formează ca o cremă subţire şi din ea se ia câte o linguriţă şi se pune pe fiecare bilă intinsă. Se rulează apoi aluatul şi ţigaretele astfel formate se pun în tava unsă şi se coc la foc potrivit.
După ce s-au copt se tăvălesc prin zahăr praf fierbinţi şi se aranjează pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "ŢIGARETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu biscuiti si crema  fina de lapte

Prajitura cu biscuiti si crema fina de lapte

1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul.

18 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 căni de făină (de 200 ml cana)
  • 250 gr. margarină Rama
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri oţet
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri zahăr
  • nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori
  • zahăr praf
  • ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec pufos cu ciococlata