autor:

Fara foto

» » Prajituri

ŢIGARETE

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat, 3 albuşuri, 4-5 linguri zahăr, nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori, zahăr praf, ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din 3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat. Făina se freacă cu margarina ca şi la un aluat fraged, apoi se adaugă restul de ingrediente.
Din acest aluat se formează bile care se întind fiecare subţire cu o merdenea (sucitor).
Separat se bat 3 albuşuri spumă, apoi se adaugă 4-5 linguri zahăr şi după ce s-a topit yahărul se adaugă nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori. Această compoziţie se formează ca o cremă subţire şi din ea se ia câte o linguriţă şi se pune pe fiecare bilă intinsă. Se rulează apoi aluatul şi ţigaretele astfel formate se pun în tava unsă şi se coc la foc potrivit.
După ce s-au copt se tăvălesc prin zahăr praf fierbinţi şi se aranjează pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "ŢIGARETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezele cu fulgi de cocos

Bezele cu fulgi de cocos

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Trebuie batute fără zahăr minim 5 minute, apoi se

2 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Din ingredientele de la 1) se prepara blatul. Din ingredientele de la 2) se face o crema. Cantitatea

31 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 căni de făină (de 200 ml cana)
  • 250 gr. margarină Rama
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri oţet
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri zahăr
  • nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori
  • zahăr praf
  • ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si alune