ŢIGARETE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 căni de făină (de 200 ml cana)
  • 250 gr. margarină Rama
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri oţet
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri zahăr
  • nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori
  • zahăr praf
  • ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Mod de preparare

Se frământă un aluat din 3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat. Făina se freacă cu margarina ca şi la un aluat fraged, apoi se adaugă restul de ingrediente.

Din acest aluat se formează bile care se întind fiecare subţire cu o merdenea (sucitor).

Separat se bat 3 albuşuri spumă, apoi se adaugă 4-5 linguri zahăr şi după ce s-a topit yahărul se adaugă nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori. Această compoziţie se formează ca o cremă subţire şi din ea se ia câte o linguriţă şi se pune pe fiecare bilă intinsă. Se rulează apoi aluatul şi ţigaretele astfel formate se pun în tava unsă şi se coc la foc potrivit.

După ce s-au copt se tăvălesc prin zahăr praf fierbinţi şi se aranjează pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise