autor:

Fara foto

» » Prajituri

ŢIGARETE

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat, 3 albuşuri, 4-5 linguri zahăr, nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori, zahăr praf, ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din 3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat. Făina se freacă cu margarina ca şi la un aluat fraged, apoi se adaugă restul de ingrediente.
Din acest aluat se formează bile care se întind fiecare subţire cu o merdenea (sucitor).
Separat se bat 3 albuşuri spumă, apoi se adaugă 4-5 linguri zahăr şi după ce s-a topit yahărul se adaugă nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori. Această compoziţie se formează ca o cremă subţire şi din ea se ia câte o linguriţă şi se pune pe fiecare bilă intinsă. Se rulează apoi aluatul şi ţigaretele astfel formate se pun în tava unsă şi se coc la foc potrivit.
După ce s-au copt se tăvălesc prin zahăr praf fierbinţi şi se aranjează pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "ŢIGARETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere glasate si frisca

Prajitura cu mere glasate si frisca

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Indiene cu frisca

Indiene cu frisca

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 căni de făină (de 200 ml cana)
  • 250 gr. margarină Rama
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri oţet
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri zahăr
  • nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori
  • zahăr praf
  • ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Krista