autor:

Fara foto

» » Prajituri

imitatie de savarina

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Ingrediente
gris 300 g, oua 3 buc., zahar 140 g, putina sare, unt 50 g, pesmet 50 g, lapte 1 litru, zahar 125 g, rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite, frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se va intari, dar nu va speriati, adaugati si albusurile batute spuma (sa nu cada din castron daca il intoarceti invers)si amestecati de citeva ori, cu grija.Ungeti o forma cu unt si tapetati cu pesmet(poate sa fie si o tava de chec), turnati compozitia si dati la cuptor la foc potrivit.Se fierbe laptele cu 125 g zahar si se toarna fierbinte peste savarina coapta. Se acopera tava cam 15 ,20 minute pina cind laptele este absorbit de grisul din compozitie.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu gem si frisca dupa placerea fiecaruia.
Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "imitatie de savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele

38 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Taoko

Prajitura Taoko

Pentru 1 iunie, am pregatit o prajitura cu piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni. Desi

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • gris 300 g
  • oua 3 buc.
  • zahar 140 g
  • putina sare
  • unt 50 g
  • pesmet 50 g
  • lapte 1 litru
  • zahar 125 g
  • rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite
  • frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu gropite