autor:

Fara foto

» » Prajituri

imitatie de savarina

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Ingrediente
gris 300 g, oua 3 buc., zahar 140 g, putina sare, unt 50 g, pesmet 50 g, lapte 1 litru, zahar 125 g, rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite, frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se va intari, dar nu va speriati, adaugati si albusurile batute spuma (sa nu cada din castron daca il intoarceti invers)si amestecati de citeva ori, cu grija.Ungeti o forma cu unt si tapetati cu pesmet(poate sa fie si o tava de chec), turnati compozitia si dati la cuptor la foc potrivit.Se fierbe laptele cu 125 g zahar si se toarna fierbinte peste savarina coapta. Se acopera tava cam 15 ,20 minute pina cind laptele este absorbit de grisul din compozitie.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu gem si frisca dupa placerea fiecaruia.
Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "imitatie de savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri cu vanilie

Fursecuri cu vanilie

Intr-ul bol se bate oul spuma cu zahar, apoi se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de

5 voturi    3 comentarii
45h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • gris 300 g
  • oua 3 buc.
  • zahar 140 g
  • putina sare
  • unt 50 g
  • pesmet 50 g
  • lapte 1 litru
  • zahar 125 g
  • rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite
  • frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura