autor:

Fara foto

» » Prajituri

imitatie de savarina

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Ingrediente
gris 300 g, oua 3 buc., zahar 140 g, putina sare, unt 50 g, pesmet 50 g, lapte 1 litru, zahar 125 g, rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite, frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se va intari, dar nu va speriati, adaugati si albusurile batute spuma (sa nu cada din castron daca il intoarceti invers)si amestecati de citeva ori, cu grija.Ungeti o forma cu unt si tapetati cu pesmet(poate sa fie si o tava de chec), turnati compozitia si dati la cuptor la foc potrivit.Se fierbe laptele cu 125 g zahar si se toarna fierbinte peste savarina coapta. Se acopera tava cam 15 ,20 minute pina cind laptele este absorbit de grisul din compozitie.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu gem si frisca dupa placerea fiecaruia.
Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "imitatie de savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mure si afine

Prajitura cu mure si afine

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf dec sare apoi cu zaharul,pana se intaresc ca bezeaua.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu iaurt si branza

Prajitura cu iaurt si branza

Se bat 10 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile faina si miroase dupa preferinta, se

28 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • gris 300 g
  • oua 3 buc.
  • zahar 140 g
  • putina sare
  • unt 50 g
  • pesmet 50 g
  • lapte 1 litru
  • zahar 125 g
  • rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite
  • frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Briose cheesecake