autor:

Fara foto

» » Prajituri

imitatie de savarina

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2008

Ingrediente
gris 300 g, oua 3 buc., zahar 140 g, putina sare, unt 50 g, pesmet 50 g, lapte 1 litru, zahar 125 g, rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite, frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, sarea si romul.Se adauga grisul in ploaie. Compozitia se va intari, dar nu va speriati, adaugati si albusurile batute spuma (sa nu cada din castron daca il intoarceti invers)si amestecati de citeva ori, cu grija.Ungeti o forma cu unt si tapetati cu pesmet(poate sa fie si o tava de chec), turnati compozitia si dati la cuptor la foc potrivit.Se fierbe laptele cu 125 g zahar si se toarna fierbinte peste savarina coapta. Se acopera tava cam 15 ,20 minute pina cind laptele este absorbit de grisul din compozitie.Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu gem si frisca dupa placerea fiecaruia.
Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "imitatie de savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si nuca

Tarta cu prune si nuca

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

12 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • gris 300 g
  • oua 3 buc.
  • zahar 140 g
  • putina sare
  • unt 50 g
  • pesmet 50 g
  • lapte 1 litru
  • zahar 125 g
  • rom (daca se poate nu esenta) 3 lingurite
  • frisca 300 g (sau dupa dorinta)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de ciocolata