Indiene cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Indiene cu frisca

Ingrediente

  • Pentru coji: 6 oua,6 linguri zahar,6linguri faina,razatura de portocala.
  • Pentru crema:un plic de crema de vanilie(eu am folosit si un plic de crema de ciocolata)Dr Oetker.250ml lapte si 2-3 linguri zahar.
  • Pentru sirop: 100g zahar,200ml lapte,esenta de vanilie,razatura de portocala.
  • Pentru decor:doua plicuri de frisca Dr Oetker si un plic de Decor de ciocolata de la Dr Oetker(sau o cutie de 250 de finetti)

Mod de preparare

Preparare coji: se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu coaja de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se adauga faina si se amesteca usor de jos in sus si apoi se pune cu o lingurita gramajoare pe hartie de copt. Se coc la foc moderat.

Se pregatesc crama, frisca si glazura ,cconform instructiunilor dupa plic si binenteles se face si siropul(se pune pe foc apa cu zaharul si dupa ce s-a racit se adauga esenta si coaja de portocala) si se incepe asamblarea: Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe platou, se pune crema cu un pos,apoi se pune adoua coaja si deasupra se pune frisca; se dau pentru o ora la frigider si apoi se toarna glazura de ciocolata si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise