autor:

silviana maftei

» » Prajituri

indiene cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
7,5 oua, 200 g zahar, 325 g faina1 praf copt, 50 ml ulei, 1/2 pachet praf de copt, , ciocolata preparata pt glasat, , 500 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

56 voturi

Mod de preparare

Se bate albusul cu zaharul, se adauga galbenusele amestecate cu ulei si praf de copt, se amesteca albusul batut tare cu crema de galbenus. Se toarna faina cernuta, se amesteca usor, se toarna cu un pos cu dui pe hartie de copt, se coc 10 min la temperatura 190 cuptor electric.
Se lasa la racit, apoi se scufunda intr-un sirop aromat pt 3 secunde.
Se glaseaza jumatate din capacele.
Pe celelalte capacele se pune frisca cu un pos cu sprit.
Se pun capacelele glasate deasupra si cu posul cu sprit se face o avelina pe fiecare indiana.
Daca ti-a placut reteta noastra "indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Indiene cu frisca

Indiene cu frisca

Preparare coji: se separa ouale,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu coaja

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Indiene cu frisca

Indiene cu frisca

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Colita Mariana , 26 august 2015

    Ce cantitati sunt acestea,7,5 oua ,325 g faina!?Ce se intampla daca pui 8 oua,faina 35o gr?Banuiesc ca nimic.As fi incercat reteta ca alaturi de savarine si amandine,indienele cu frisca au fost cele mai bune prajituri de cofetarie din copilaria si adolescenta mea!Eu am reusit cu retete de la dvs sa fac gustul la savarine si amandine ,le pregatesc de multe ori !

  • Fara foto

    Maftei Silviana , 24 iulie 2015

    Un ou mediu are aprox 50 g 7,5 oua=375g

  • Fara foto

    Maftei Silviana , 23 iulie 2015

    o jumatate de praf de copt 5 g

    • Fara foto

      Carmen Costina , 22 iulie 2015

      7,5 oua?!

    • Fara foto

      Mariana Popa , 04 iunie 2015

      7,5 oua?!

    • Fara foto

      Emilia Nistor , 13 ianuarie 2015

      delicioase

    • Fara foto

      Calotescu Stefan , 10 iulie 2013

      aveti niste retete super bune.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

      Interesanta reteta pare usor de pregatit dar n-am inteles cum punem 7,5 oua vrei sa spui intre 5 si sapte oua sau e ceva neclar- si ce inseamna ciocolata ptr glasat-este ceva cumparat care are consistenta unei creme de ciocolata care se poate unge pe torta? Nu este clar asi dori sa ne dai lamuriri. Doresc sa incerc reteta dar astept lamuririle tale.Multumesc.

    • Fara foto

      elena dumitru (Bucatar) , 14 februarie 2012

      de unde pot lua ciocolata pt galasat? stie cineva?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      muream dupa indiene in copilarie ;se salveaza ,dar am si eu aceiasi lamurire,praful de copt.Cit despre sirop cred ca e zahar ,apa si vanilie sau un suc de portocala sau lamiie

    • Fara foto

      paula , 25 martie 2010

      o reteta foarte buna dintre cele mai bune

    • Fara foto

      lulu , 09 ianuarie 2010

      cat praf de copt se pune de fapt?un plic si jumatate?

    • Fara foto

      gabriela , 01 decembrie 2009

      siropul aromat cum se face

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Trebuie sa incerc reteta. Am salvat-o.

    • Fara foto

      MARIA , 30 iulie 2009

      Cum 7,5 oua?

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      7,5 oua? Pos cu dui? Avelina?....nu prea inteleg...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

56 voturi

Ingrediente

  • 7,5 oua
  • 200 g zahar
  • 325 g faina1 praf copt
  • 50 ml ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • ciocolata preparata pt glasat
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Interesanta reteta pare usor de pregatit dar n-am inteles cum punem 7,5 oua vrei sa spui intre 5 si sapte oua sau e ceva neclar- si ce inseamna ciocolata ptr glasat-este ceva cumparat care are consistenta unei creme de ciocolata care se poate unge pe torta? Nu este clar asi dori sa ne dai lamuriri. Doresc sa incerc reteta dar astept lamuririle tale.Multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Noaptea venetiana"