autor:

frunza janet

» » , Aperitive, Aperitive

Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
-un dovlecel, -o jumatate de piept de pui, -2 linguri de smantana, -2 linguri cascaval ras, -1 lingura de pesmet, -sare si piper, -cimbru, -o ceapa mijlocie, -2 rosii, -2 linguri pasta de tomate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le presaram cu sare si le lasam sa isi lase zeama.



Pieptul de pui il tocam marunt si il amestecm cu smantana, pesmetul, cimbru, sare si piper si o lingura de cascaval ras (eu am folosit parmezan). Amestecam bine sa ne iasa o compozitie omogena.



Cu compozitia rezultata, umplem inelele de dovlecel, presandu-le usor intre palme. Procedam asa cu toate inelele.



Cand sunt gata umplute, punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si un catel de usturoi pe care il vom cali usor.



Scoatem usturoiul si punem inelele de dovlecei,lasam focul mediu si le prajim cam 7-8 minute pe o parte si pe alta.



Cand s-au rumenit frumos, le scoatem, le punem intr-o tavita, le presaram cu parmezan si punem la cuptorul incins cam 10 minute.



Cat sunt la cuptor vom face sosul. Intr-o tigaie (eu am folosit tigaia in care am prajit inelele) mai punem un pic de ulei si ceapa taiata pestisori. Lasam sa se caleasca si apoi adaugam rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.



Cand totul este gata, pe o farfurie, punem o lingura-doua de sos si peste punem dovleceii. Decoram cu frunze de patrunjel si servim cat sunt calde.



Sunt grozave!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Agneta Herchi , 23 februarie 2014

    da

  • Aneta Frunza , 19 februarie 2014

    da

  • Lucia Cretu , 19 februarie 2014

    mmm...wauuu,acum le-am facut si eu pt masa de prìnz....sunt ...delicioase....ms pt reteta...!!!

    • Florentina Oniscu , 18 februarie 2014

      cred ca sunt buni

    • Aneta Frunza , 17 februarie 2014

      da

    • Agneta Herchi , 16 februarie 2014

      DA SINT FF BUNI GUSTOSI

    • Micu Marcela , 16 februarie 2014

      hmmmmmmmmm

    • Cain Mihaela , 25 noiembrie 2013

      dar sigur nu ai cum sa termini in 30 e min ...am sa incerc si eu arata bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Foarte frumos, mi-e o pofta! Felicitari, multumim pt reteta!

    • Ana-Maria Popa , 08 noiembrie 2013

      Pare delicios! voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -un dovlecel
  • -o jumatate de piept de pui
  • -2 linguri de smantana
  • -2 linguri cascaval ras
  • -1 lingura de pesmet
  • -sare si piper
  • -cimbru
  • -o ceapa mijlocie
  • -2 rosii
  • -2 linguri pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

15 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci la cuptor cu menta si ananas