Inghetata?

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inghetata?

Ingrediente

  • 30 conuri de inghetata, 1 si 1/4 cana zahar, 2 cani lapte, 2 oua, 1 pachet de unt (200 gr) topit, 2 linguri esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare, 2 lingurite cu varf praf de copt, 4 cani faina
  • Tips: 1 cana = 250 ml

Mod de preparare

Pentru inceput vom infasura fiecare con de inghetata in folie de aluminiu. In caz contrar acestea se vor arde. Aranjam conurile de inghetata intr-o tava.

Pentru a sta drept in tava, nu imbracam cu folie si fundul conului.

Pentru umplutura mixam laptele cu zaharul timp de 10 minute. Adaugam ouale si untul topit mixand dupa adaugarea fiecarui ingredient.

Apoi adaugam faina amestecata cu sarea si cu praful de copt. La sfarsit adaugam vanilia si coaja de lamaie.

Umplem conurile cu aluat, lasand spatiu de 1 cm pana la partea de sus a cornetului, pentru a avea loc sa creasca. Pentru a nu murdari conurile, eu le-am umplut cu ajutorul posh-ului.Se coc la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Verificati daca sunt coapte cu ajutorul unei scobitori. Lasam "inghetatele" la racit.

Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de: 2 cani si jumatate de ciocolata rasa, 5 linguri lapte, 150 ml smantana pentru frisca.

Intr-o craticioara incalzim laptele si smantana, apoi adaugam ciocolata pana ce aceasta se topeste.

Atentie! Nu se fierbe.

Lasam glazura la racit, apoi trecem fiecare cornet de inghetata prin ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise