autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Inghetata de banane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 galbenusuri, , 100 g zahar, , 2 banane, , 1/2 lingurita acid citric, , 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se curata o banana si se trece printr-o sita deasa. Se amesteca bine piureul astfel obtinut cu acidul citric si cu esenta de vanilie si se incorporeaza in crema de galbenus. Se toarna compozitia intr-un vas cu capac, bine inchis, si se lasa sa inghete 8 ore in congelator.
Se clatesc 4 pahare cu apa de la gheata (sau se tin la frigider), se curata si cea de-a doua banana, se taie felii si se pune in paharele racite. Se scoate inghetata cu o lingura (sau se taie patrate), se pune si ea in pahare peste feliile de banana si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banane caramelizate cu inghetata

Banane caramelizate cu inghetata

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama

6 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata de banane cu nutella

Inghetata de banane cu nutella

Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza,

1 vot    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 banane
  • 1/2 lingurita acid citric
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
PASCA CU CIOCOLATA