1. Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.Adauga piureul de capsuni si putina zeama de lamaie, dupa gust.
2. Pentru inghetata de vanilie, pune laptele si frisca lichida la fiert.Dupa ce au fiert adauga esenta de vanilie si amesteca.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Amesteca laptele cu galbenusurile (toarna cate putin lapte in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic timp de 4-5 minute, pana ce obti un amestec atat de gros incat sa acopere spatele unei linguri de lemn - nu lasa amestecul sa fiarba! Strecoara amestecul si lasa-l sa se raceasca.
3. Toarna cele 2 feluri de inghetata in cutii de plastic diferite si pune-le la congelator pentru 4 ore, amestecandu-le din ora in ora.Ia un vas de plastic mai mare si pune in el cate o lingura mare din cele 2 feluri de inghetata, alternand.Amesteca-le putin cu un cutit.Acopera vasul si pune inghetata la congelator pana ce devine solida.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii