Inghetata de ciocolata si cafea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata de ciocolata si cafea

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 3 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 300 ml lapte,
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 200 ml frisca lichida;
  • O cescuta de cafea calda;
  • Optional:
  • stafide,
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Inainte de toate, vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Se da de pe foc si se pune in lapte ciocolata neagra rupta in bucatele mici, amestecand, sa se topeasca. E greu sa gasesti o ciocolata neagra gustoasa, insa eu am preferata mea, pe care o puteti vedea in poza. Tableta are 200 g, eu am folosit doar jumatate.

Am testat intr-o zi si varianta cu cacao, insa nu se compara! Inghetata la care veti folosi ciocolata va fi mai buna si mai intensa decat daca ati folosi cacao. De asemenea, ati observat ca am folosit si vanilie. Ei bine, vanilia pune in evidenta gustul ciocolatei.

Compozitia se lasa un pic la racit, apoi se toarna incet peste oua, impreuna cu o cescuta de cafea (calduta, nu fierbinte) amestecand continuu, pana omogenizam.

Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa din nou la racit.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam peste frisca, crema de oua si ciocolata, un pic cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Apoi inghetata se toarna in casolete. In aceasta faza, eu am mai ras un pic de ciocolata si am pus si cateva stafide, ca o nota finala. Se lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana.

Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-ciocolata-si-cafea.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure