autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Inghetata de vanilie cu sos de prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 gr. prune, , 150 ml. vin rosu, , un baton de scortisoara, , 100 ml. apa, , 100 ml. lichior de visine, , doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari,, patru portii de inghetata de vanilie (din comert)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Zaharul se dizolva in patru linguri de apa pe foc mic, apoi se mareste flacara si se amesteca mereu, pana cand apa se evapora. Dupa ce pasta de zahar caramel s-a colorat in maroniu deschis, se adauga mai intai prunele si vinul rosu, dupa aceea batonul de scortisoara, apa si lichiorul de visine. Se da totul intr-un clocot, apoi se fierbe zece minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara. Se umplu patru farfurii adanci cu sosul de prune. In mijlocul fiecarei farfurii se asaza inghetata, presarata cu samburi de fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu sos de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se pun treptat laptele si faina. Se fierbe la foc mic

1 vot    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse
SARLOTA DE PEPENE VERDE

SARLOTA DE PEPENE VERDE

1. Se pune frisca 10 minute in congelator. 2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie

4 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 gr. prune
  • 150 ml. vin rosu
  • un baton de scortisoara
  • 100 ml. apa
  • 100 ml. lichior de visine
  • doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari,
  • patru portii de inghetata de vanilie (din comert)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Royal tiramisu