Autor:
L (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 10 august 2008
Ingrediente
10 oua, 250 g zahar, 2 linguri cacao, praf de copt, 1 vanilie, 5 linguri faina, 200 g lapte, o margarina prajitura
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Din 6 albusuri batute spuma la care se adauga pe rand 150 g zahar si albusurile reprectiv (se adauga in ploaie) 2 linguri cacao + praf de copt + 3 linguri faina se face un blat.
Crema se face astfel:
4 galbenusuri se freaca cu 100 g zahar + 200 g lapte + 1 zahar vanilat + 2 linguri faina. se amesteca continuu pe abur pana se ingroasa. Dupa racire se adauga o margarina pentru prajituri si se pune deasupra blatului. Din cele 4 albusuri si 8 linguri zahar se face o spuma care se bate si deasupra la abur si se pune peste crema. deasupra se poate rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul,
10 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Mod de preparare:
Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se
41 voturi
12 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
tradaro (Chef de cuisine) , 26 mai 2009
Asta e inghetata...dezghetata. Schimba-i denumirea.
L (Chef de cuisine) , 24 martie 2009
Dupa cum am specificat la modul de preparare se va face un blat in cuptor. In ceea ce priveste crema am specificat (tot la modul de preparare) ca se va face pe abur, iar dupa ce compozitia (crema) se raceste se va freca cu o margarina - rezultand crema prajiturii. Titlul acestei prajituri vine de la faptul ca seamana tare bine gustul ei final cu cel al inghetatei.
Sidy (Chef de cuisine) , 24 martie 2009
Dupa cum zice in titlu...prajitura asta ar trebui bagata la....congelator !!! Dar pentru ca are faina si in blat si in crema...ar merge ...in cuptor ! Lidia....ar trebui sa ne lamuresti !!!
L (Chef de cuisine) , 24 martie 2009
Dupa ce se pune spuma pe blat si crema nu se mai pune prajitura la cuptor deoarece crema se va topi.
bianca mindinica (Bucatar) , 30 august 2008
Cu cele 2 linguri de faina ramase de la blat ce se face? Nu trebuiesc puse la crema? Si spuma de la bezea nu se mai pune la cuptor dupa ce s-a pus peste blat si crema?