Taiem 250g de unt bucatele,il punem intr-un castron si-l amestecam cu 200g zahar si sare.Omogenizam amestecul si inglobam ouale unul cate unul si adaugam faina si praful de copt.Framantam aluatul si-l subtiem cu 5 linguri de lapte.Intindem 1/2 din aluat intr-o tava unsa cu ulei,iar cealalta bucata de aluat o frecam cu rom si cacao,apoi o intindem peste primul strat de aluat din tava.Presaram visinele si dam prajitura la cuptor 30 minute;lasam sa se raceasca.
Amestecam restul de lapte cu praful de budinca si o lingura de zahar,cu mixerul.Frecam spuma restul de unt cu zahar pudra la turatie maxima si incorporam budinca.Intindem crema obtinuta peste blatul prajiturii.
Ciocolata o tocam si o topim in frisca lichida,apoi o turnam peste prajitura in linii subtiri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii