autor:

zana b.

» » Prajituri

Inimi de negresa

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Ingrediente
2 pahare de visine(fara samburi si bine scurse),500g unt, zahar,sare,6 oua,400g faina,3 lingurite praf de copt,550 ml lapte, linguri rom,2 linguri cacao,1 plic budinca de vanilie,50g zahar pudra,200g ciocolata amaruie,25g frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Taiem 250g de unt bucatele,il punem intr-un castron si-l amestecam cu 200g zahar si sare.Omogenizam amestecul si inglobam ouale unul cate unul si adaugam faina si praful de copt.Framantam aluatul si-l subtiem cu 5 linguri de lapte.Intindem 1/2 din aluat intr-o tava unsa cu ulei,iar cealalta bucata de aluat o frecam cu rom si cacao,apoi o intindem peste primul strat de aluat din tava.Presaram visinele si dam prajitura la cuptor 30 minute;lasam sa se raceasca.
Amestecam restul de lapte cu praful de budinca si o lingura de zahar,cu mixerul.Frecam spuma restul de unt cu zahar pudra la turatie maxima si incorporam budinca.Intindem crema obtinuta peste blatul prajiturii.
Ciocolata o tocam si o topim in frisca lichida,apoi o turnam peste prajitura in linii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de negresa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale

20 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 pahare de visine(fara samburi si bine scurse),500g unt, zahar,sare,6 oua,400g faina,3 lingurite praf de copt,550 ml lapte, linguri rom,2 linguri cacao,1 plic budinca de vanilie,50g zahar pudra,200g ciocolata amaruie,25g frisca lichida

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey