autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Inimioara cu capsuni si rubarba

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Ingrediente
-aluat de tarta (eu am folosit aluatul facut de mine), -400 g capsuni, -300 g rubarba, -6 linguri de zahar, -2 linguri de faina, -un ou pentru uns, (nu am vrut sa folosesc nici un fel de mirodenie,am vrut sa simt doar aroma grozava a capsunelor)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai se spala fructele si se taie bucatele mai marisoare. Se pun intr-un vas si se lasa la o parte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul intr-o foaie cam de jumatate de cm si se captuseste tava cu ea. Acum este momentul ca fructele sa se amestece cu zaharul, ca apoi sa se incorporeze si cele 2 linguri de faina. Compozitia rezultata se pune peste foaia din tava.

Apoi se intinde si a doua foaie pe care o decupam in forma de inimioara,de aceeasi marime ca si tava (am folosit chiar tava ca tipar) cu o forma cilindrica (eu am folosit un varf de pos, se poate folosi si forme de floare,sau orice ne place). Se fac orificii in foaia de aluat,iar rotitele rezultate de la decupaj, le-am pastrat si le-am pus pe marginea tartei, nu inainte de a unge cu ou batut. Dupa ce am pus toate rotitele, am uns totul cu ou batut si am dat la cuptorul incins de dinainte,cam 35-40 de min. la foc mediu
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioara cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao glazurat

Chec cu cacao glazurat

Checul cu cacao este printre dulciurile care se leaga cel mai pregnant in amintirile mele de copilarie.

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Eton Mess In Cosulete Brandy Snap

Eton Mess In Cosulete Brandy Snap

BEZEA: Separati albsurile de galbenusuri, apoi mixati albusurile pana ce devin pufoase. Adaugati

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -aluat de tarta (eu am folosit aluatul facut de mine)
  • -400 g capsuni
  • -300 g rubarba
  • -6 linguri de zahar
  • -2 linguri de faina
  • -un ou pentru uns
  • (nu am vrut sa folosesc nici un fel de mirodenie,am vrut sa simt doar aroma grozava a capsunelor)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura de ciocolata cu migdale