Inimioare cu gutui si merisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Inimioare cu gutui si merisoare

Ingrediente

  • 100g unt/margarina topita
  • 1ou
  • 1 cana mare de faina alba de prajituri
  • 4 linguri mari de zahar
  • o esenta de vanilie
  • o esenta de rom
  • 1/2 gutie
  • 1 pliculet de gelatina rosie D Otker
  • 2 linguri dulceata de merisoare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Se face un aluat rece din 100g unt /margarina Rama topita, 1ou, 1 cana mare de faina alba de prajituri, 4 linguri mari de zahar si o esenta de vanilie.Se framanta bine si se intinde o foaie subtire din care se taie apoi cu forma de plastic mai multe inimioare.Intr-un castronel amestecati 1/2 gutuie mare facuta bucatele mici cu 2 linguri mari de dulceata de merisoare, o lingurita de miere, 1 esenta de vanilie/rom si un pliculet de zahar vanilinat. Se pun inimioarele intr-o tava si se incinge cuptorul bine. Se pune cu lingurita amestecul de fructe in mijlocul inimioarelor de aluat dulce.Se baga tava la cuptor, sa lasa cam 10-15 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.Sunt gata cand se rumenesc pe fund si se desprind usor de tava.Se face o gelatina Dr.Otker in care puneti sirop rosu ramas de la amestecul de fructe.Se toarna peste tartele coapte.Daca nu va place cu gelatina puteti presara zahar pudra.Sunt delicioase, gustul fructelor este dulce acrisor, gutuia e fruct de sezon si le puteti servi invitatilor rapid si impresionant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise