Se face un aluat rece din 100g unt /margarina Rama topita, 1ou, 1 cana mare de faina alba de prajituri, 4 linguri mari de zahar si o esenta de vanilie.Se framanta bine si se intinde o foaie subtire din care se taie apoi cu forma de plastic mai multe inimioare.Intr-un castronel amestecati 1/2 gutuie mare facuta bucatele mici cu 2 linguri mari de dulceata de merisoare, o lingurita de miere, 1 esenta de vanilie/rom si un pliculet de zahar vanilinat. Se pun inimioarele intr-o tava si se incinge cuptorul bine. Se pune cu lingurita amestecul de fructe in mijlocul inimioarelor de aluat dulce.Se baga tava la cuptor, sa lasa cam 10-15 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.Sunt gata cand se rumenesc pe fund si se desprind usor de tava.Se face o gelatina Dr.Otker in care puneti sirop rosu ramas de la amestecul de fructe.Se toarna peste tartele coapte.Daca nu va place cu gelatina puteti presara zahar pudra.Sunt delicioase, gustul fructelor este dulce acrisor, gutuia e fruct de sezon si le puteti servi invitatilor rapid si impresionant.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii