Punem intr-o cratita la fiert apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote pana siropul incepe sa se lege.
1. Punem intr-o cratita la fiert apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote pana siropul incepe sa se lege. Cand siropul are o consistenta mai grosuta, tragem cratita de pe foc si adaugam untul. Amestecam lejer pana si acesta este complet topit.
2. In aceasta faza turnam siropul format intr-un castron, adaugam laptele praf, esenta de vanilie si amestecam usor cu o lingura de lemn bine pana nu mai este nicio cocoloasa.
4. Intr-o forma de silicon, de preferinta cu inimioare, punem in fiecare cavitate cateva bombonele.
5. Turnam compozitia de ciocolata de casa peste bomboane pana se umple forma. Scuturam forma sau presam lejer cu o lingura ca se se umple toate golurile si apoi o dam la rece pentru cel putin 1 ora.
6. Dupa ce timpul de racire s-a scurs si bomboanele s-au intarit, le scoatem cu grija din forma, apoi le servim.
Pofta dulce sa-aveti!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii