autor:

Doina  Varga

» » Prajituri

Inimioare dulci – ecler

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
pentru aluat:, 200 g faina, 100 g ulei de palmier, 4 oua, 250 ml lapte (apa), 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 1 plic zahar vanilat, , pentru crema:, 1 plic praf de cremsnit, 750 ml lapte, , pentru frisca:, 1 plic praf de frisca, 200 ml lapte, , pentru decor:, 100 g ciocolata (glazura de ciocolata), bombonele, perlute, susan, granule de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si formati in tava inimioarele de 7-8 cm diametru, la distanta de 3-4 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu inimioare pe la jumatatea cuptorului.
In timp ce se coc inimioarele, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Puneti la topit in bain marie ciocolata cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati inimioarele lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu crema si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou si puneti pe fiecare cate o lingurita de frisca.
Decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, seminte de susan, granule de ciocolata, etc.
Ti se topesc in gura, sunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci – ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Gabriela (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Felicitari, cred ca sunt foarte gustoase !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    O prezentare super, si la fel de gustoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g ulei de palmier
  • 4 oua
  • 250 ml lapte (apa)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru crema:
  • 1 plic praf de cremsnit
  • 750 ml lapte
  • pentru frisca:
  • 1 plic praf de frisca
  • 200 ml lapte
  • pentru decor:
  • 100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
  • bombonele
  • perlute
  • susan
  • granule de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Gabriela (Chef de cuisine)

Felicitari, cred ca sunt foarte gustoase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu migdale si crema nutella