autor:

Anca Rm

» » Dulciuri diverse

Insula plutitoare sau Lapte de pasare

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
1.5 litri lapte, o pastaie vanilie, 5 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura faina sau amidon, , Pentru servit : fulgi de migdale, fulgi ciocolata etc

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.



Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte.



Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus).



Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .



Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa. Terminam toata compozitia.



Laptele in care am fiert albusul eu il arunc, dar se poate strecura peste galbenusuri.

Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar (mai adaugati daca doriti mai dulce), si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ).



Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .

Lasam sa fiarba pana se ingroasa, se face ca o smantana moale.



Aranjam in boluri laptele cu galbenusul, deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale sau de ciocolata, in functie de preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Insula plutitoare sau Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea

19 voturi    12 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Galuste de branza dulce

Galuste de branza dulce

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja

24 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1.5 litri lapte
  • o pastaie vanilie
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
  • Pentru servit : fulgi de migdale
  • fulgi ciocolata etc

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Delicatese cu visine