autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Învârtită cu dovleac

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 cana cu apa, 1 lg zahar, 4 lg ulei, un cubulet drojdie, 1 ou, -un praf de sare, -faina cat cuprinde (cca 500g), , Pentru uns:, 75 g untura, , Pentru umputura:, 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator), , Pentru finisat:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul.



Se pune faina intr-un castron ,se face o gropita in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.



Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm . Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.

Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.



Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biluțe festive

Biluțe festive

Oooo festive e puțin spus pentru aceste minunate biluțe care aș putea să spun că sunt o alternativă

7 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Piscoturi-Alpahores

Piscoturi-Alpahores

In oala mixerului punem untul si zaharul pudra si frecam pina iese o crema spumoasa adaugam galbenusele

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Radu Maria , 22 aprilie 2015

    Gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • -un praf de sare
  • -faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac glazurat