autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Învârtită cu dovleac

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 cana cu apa, 1 lg zahar, 4 lg ulei, un cubulet drojdie, 1 ou, -un praf de sare, -faina cat cuprinde (cca 500g), , Pentru uns:, 75 g untura, , Pentru umputura:, 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator), , Pentru finisat:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul.



Se pune faina intr-un castron ,se face o gropita in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.



Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm . Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.

Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.



Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite  Punguta cu Doi Bani

Clatite Punguta cu Doi Bani

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai

21 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si topping de portocale

Orez cu lapte si topping de portocale

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de

2 voturi    0 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Radu Maria , 22 aprilie 2015

    Gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • -un praf de sare
  • -faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Galuste cu prune