autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Învârtită cu dovleac

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 cana cu apa, 1 lg zahar, 4 lg ulei, un cubulet drojdie, 1 ou, -un praf de sare, -faina cat cuprinde (cca 500g), , Pentru uns:, 75 g untura, , Pentru umputura:, 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator), , Pentru finisat:, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul.



Se pune faina intr-un castron ,se face o gropita in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.



Se amesteca si se framanta bine, pana obtinem un aluat elastic.



Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de cca 10x15 cm . Se unge prima foaie de aluat cu untura, apoi se acopera cu cealalta foaie. Se preseaza un pic pe margini ca sa nu iasa untura si se intinde intr-o singura foaie cat mai subtire, de cca 30X100 cm. Se imprastie deasupra dovleacul, se ruleaza strans aluatul si se face un sul.

Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, incepand din mijloc si il invartim in jur.



Ungem pe deasupra cu ou. Se introduce tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru cca 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Radu Maria , 22 aprilie 2015

    Gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • -un praf de sare
  • -faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 75 g untura
  • Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut la congelator)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni