Invartita cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Invartita cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 de cana apa
  • 25 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.

Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.

Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.

Aluatul:

Incalzim putin apa cat sa devina calduta.

Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.

Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.

Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.

La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.

Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.

Il impartim un doua si infainam masa de lucru.

Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.

Punem jumatate de umplutura si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.

Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.

Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise