Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.
Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.
Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.
Aluatul:
Incalzim putin apa cat sa devina calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.
Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.
Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.
Il impartim un doua si infainam masa de lucru.
Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.
Punem jumatate de umplutura si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.
Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.
Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.
Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii