autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Invartita cu mere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 350 gr faina, 15 gr drojdie, 2 linguri zahar, 3/4 de cana apa, 25 ml ulei, un praf de sare, 2 lingurite zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 2 linguri stafide, , Umplutura:, , 1 kg mere, 4 linguri de zahar, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite zahar vanilat, 1 lingura pesmet, ulei pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.
Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.
Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.
Aluatul:
Incalzim putin apa cat sa devina calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.
Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.
Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.
Il impartim un doua si infainam masa de lucru.
Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.
Punem jumatate de umplutura si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.
Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.
Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.
Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Placinta invartita cu mere si crema caramel

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata si visine

Pancakes cu ciocolata si visine

Cuplam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent. Asteptam sa se aprinda ledul verde. Cat

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

    Multumesc Myra. Mai pun si eu unt dar cand nu fac desertul de post!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    foarte buuunnn...eu in mere pun si putin unt:)))

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 de cana apa
  • 25 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • ulei pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Myra. Mai pun si eu unt dar cand nu fac desertul de post!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata