autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Invartita moldoveneasca

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 600 gr faina, 1 lingura si jumatate margarina la pachet, 5 linguri zahar, 25 gr drojdie, circa 200 ml lapte soia pentru framantat, 1 esenta vanilie, coaja de portocala rasa, 1 praf de sare, , Pentru umplutura:, , 1 borcan 400 gr gem prune, 1 castronel nuca macinata, 1 lingura cacao, 1 esenta rom, 1-2 linguri zahar pudra, , Pentru uns:, , 2 linguri zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Punem faina intr-un bol.
Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.
Drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.
Turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.
Le amestecam putin cu mana.
Laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut.
Adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.
Le incorporam bine de tot , apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.
Acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.
Punem si gemul si le incorporam bine.
Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .
Cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.
Incepem sa preparam invartita:
O puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).
Impartim aluatul in 4 parti egale.
Presaram pe masa de lucru niste faina alba.
Intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.
Mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.
La fel procedam si cu cealalta.
Ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.
Dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.
Dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.
Cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.
Le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema pasticcera

Crema pasticcera

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se bat galbenusurile

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza by Monica Anghel

Prajitura cu branza by Monica Anghel

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza

12 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • Pentru uns:
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pasca in trei straturi