autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Islere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata, 5 oua, 250 g zahar, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ)., , Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din toate ingredientele mentionate. Se intinde pe planseta si cu un pahar de vin se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Cand s-au racit, se lipesc doua cate doua cu crema.

Crema - Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema. Se adauga cacao sau ciocolata inmuiata pe baie de aburi. Se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma si, dupa gust, miezul de nuca zdrobit. Glazura - Se face un sirop gros din zahar si apa. Se freaca bine untul, se adauga cacao si se oparesc cu siropul de zahar, frecand intruna, pana ce se omogenizeaza. Se iau islerele lipite cate doua cu crema si se acopera cu glazura. Se lasa sa se intareasca glazura cca 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Islere cu gem

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Islere

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 300 g margarina
  • 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate)
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
  • Pentru glazura: 150 g zahar
  • 3 linguri de apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)