autor:

» » Dulciuri diverse

Islere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata, 5 oua, 250 g zahar, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ)., , Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din toate ingredientele mentionate. Se intinde pe planseta si cu un pahar de vin se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Cand s-au racit, se lipesc doua cate doua cu crema.

Crema - Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema. Se adauga cacao sau ciocolata inmuiata pe baie de aburi. Se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma si, dupa gust, miezul de nuca zdrobit. Glazura - Se face un sirop gros din zahar si apa. Se freaca bine untul, se adauga cacao si se oparesc cu siropul de zahar, frecand intruna, pana ce se omogenizeaza. Se iau islerele lipite cate doua cu crema si se acopera cu glazura. Se lasa sa se intareasca glazura cca 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Islere cu gem

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Islere

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 300 g margarina
  • 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate)
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
  • Pentru glazura: 150 g zahar
  • 3 linguri de apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de visine