autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Islere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata, 5 oua, 250 g zahar, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ)., , Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din toate ingredientele mentionate. Se intinde pe planseta si cu un pahar de vin se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Cand s-au racit, se lipesc doua cate doua cu crema.

Crema - Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema. Se adauga cacao sau ciocolata inmuiata pe baie de aburi. Se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma si, dupa gust, miezul de nuca zdrobit. Glazura - Se face un sirop gros din zahar si apa. Se freaca bine untul, se adauga cacao si se oparesc cu siropul de zahar, frecand intruna, pana ce se omogenizeaza. Se iau islerele lipite cate doua cu crema si se acopera cu glazura. Se lasa sa se intareasca glazura cca 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Islere

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun
Islere cu gem

Islere cu gem

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 300 g faina
  • 300 g margarina
  • 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate)
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
  • Pentru glazura: 150 g zahar
  • 3 linguri de apa
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Briose cu visine