Jambon fiert in vin

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • Pulpa din spate, boabe de piper, boabe de ienibahar, o foaie
  • de dafin, o capatina de usturoi, 3 l de vin alb.

Mod de preparare

Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie

alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor,

se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul,

ienibaharul si piperul.

Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput

jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial.

Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.

Se raceste in vasul in care a fiert.

Se scoate, se stringe bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial,

se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.

Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise