Japoneza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 140 gr.unt
  • 140 gr.zahăr farin
  • 140 gr. nucă prăjită şi măcinată
  • 4 albuşuri
  • 100 gr. făină
  • Crema I
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 gr.zahăr farin
  • Crema II
  • 100 gr. unt
  • 100 gr.zahăr farin
  • 2 linguri cacao
  • esentă de rom
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinatE
  • Mai avem nevoie,pentru presărat deasupra, de:
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinate
  • 50 gr. zahăr farin
  • 1 plic zahăr vanilinat

Mod de preparare

Blatul:

Se mixează untul cu zahărul până devine spumă.Se adaugă nuca,apoi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de 28/30 cm,tapetată cu hârtie de copt, şi se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit, aproximativ,20 de minute(până începe să se desprindă de marginile tăvii)

Crema I

Se freacă spumă cele 4 gălbenuşuri împreună 150 zahăr farin,seîntinde peste blat,apoi se reintoduce tava în cuptor,la foc mic, pînă se întăreşte crema.

Crema II

Cele 100 gr. de unt se freacă spumă cu zahărul,se adaugă cacaoa,esenşa şi nucile.

După răcire, se întide crma,iar deasupra se presară amestecul din zahăr,zahăr vanilinat şi nucă.

Se ţine la frigider şi se taie a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise