autor:

Fara foto

» » Prajituri

Japoneza

Autor: georgeta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: georgeta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
Blatul:, 140 gr.unt, 140 gr.zahăr farin, 140 gr. nucă prăjită şi măcinată, 4 albuşuri, 100 gr. făină, Crema I, 4 gălbenuşuri, 150 gr.zahăr farin, Crema II, 100 gr. unt, 100 gr.zahăr farin, 2 linguri cacao, esentă de rom, 50 gr. nuci prăjite şi măcinatE, Mai avem nevoie,pentru presărat deasupra, de:, 50 gr. nuci prăjite şi măcinate, 50 gr. zahăr farin, 1 plic zahăr vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se mixează untul cu zahărul până devine spumă.Se adaugă nuca,apoi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de 28/30 cm,tapetată cu hârtie de copt, şi se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit, aproximativ,20 de minute(până începe să se desprindă de marginile tăvii)
Crema I
Se freacă spumă cele 4 gălbenuşuri împreună 150 zahăr farin,seîntinde peste blat,apoi se reintoduce tava în cuptor,la foc mic, pînă se întăreşte crema.
Crema II
Cele 100 gr. de unt se freacă spumă cu zahărul,se adaugă cacaoa,esenşa şi nucile.
După răcire, se întide crma,iar deasupra se presară amestecul din zahăr,zahăr vanilinat şi nucă.
Se ţine la frigider şi se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

Se taie carnea de vita in fasii subtiri (inlaturand grasimea).Se pune carnea intr-un castron cu 5

9 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa japoneza cu Shiitake si spanac

Supa japoneza cu Shiitake si spanac

Taiteii se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj, se scurg si se impart in 4 castroane. Supa se

1 vot    1 comentariu
25 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 140 gr.unt
  • 140 gr.zahăr farin
  • 140 gr. nucă prăjită şi măcinată
  • 4 albuşuri
  • 100 gr. făină
  • Crema I
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 gr.zahăr farin
  • Crema II
  • 100 gr. unt
  • 100 gr.zahăr farin
  • 2 linguri cacao
  • esentă de rom
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinatE
  • Mai avem nevoie,pentru presărat deasupra
  • de:
  • 50 gr. nuci prăjite şi măcinate
  • 50 gr. zahăr farin
  • 1 plic zahăr vanilinat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti