Blatul:
Se mixează untul cu zahărul până devine spumă.Se adaugă nuca,apoi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de 28/30 cm,tapetată cu hârtie de copt, şi se coace în cuptorul preîncălzit,la foc potrivit, aproximativ,20 de minute(până începe să se desprindă de marginile tăvii)
Crema I
Se freacă spumă cele 4 gălbenuşuri împreună 150 zahăr farin,seîntinde peste blat,apoi se reintoduce tava în cuptor,la foc mic, pînă se întăreşte crema.
Crema II
Cele 100 gr. de unt se freacă spumă cu zahărul,se adaugă cacaoa,esenşa şi nucile.
După răcire, se întide crma,iar deasupra se presară amestecul din zahăr,zahăr vanilinat şi nucă.
Se ţine la frigider şi se taie a doua zi.
Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu capsuniEste un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.
Tort cu iaurt si caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii