autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Jeleu de mere cu alte fructe

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
1,2 kg mere, 1 portocala (mandarina, clementina), 2 kiwi, 1 lamaie, 100 g mure (zmeura, capsuni, fragute, afine), 500 g zahar, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi in care puneti 0,5 l apa. Pana se fierb merele, cam 15-20 minute, taiati celelalte fructe feliute si cubulete, fructele de padure se lasa intregi, stoarceti lamaia.
Scoateti merele din zeama cu o paleta, puneti-le intr-un vas mai inalt si dupa ce se racoresc putin mixati-le. Puneti-le din nou pe foc in jumatate din zeama in care au fiert, impreuna cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Daca le-ati fiert in aburi, adaugati toata zeama. Puteti adauga 2-3 linguri de suc lasat de mure pentru culoare. Fierbeti pana se leaga bine siropul, la foc foarte mic, cam 30 minute.
Intre timp, pregatiti cateva castronele (6-8) in care asezati fructele taiate. Eu am folosit fundul mai multor peturi ca sa arate mai frumos jeleul cand il rastorn. Adaugati peste fructe jeleul de mere caldut si dati-l la rece. Puteti sa puneti catronelele in congelator, ca sa se inchege mai repede jeleul. Astfel puteti sa il serviti chiar si ca inghetata.
Pofta buna. Puteti folosi orice fructe doriti, dar sa pastrati merele pentru jeleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de mere cu alte fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Multumesc mult. Intr-adevar o reteta interesanta si apetisanta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Apetisant

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Super aromata! Si o prezentare de 5 stele*****

    • Fara foto

      flori de piatra , 03 martie 2010

      Felicitari Doina.O reteta ce merita si facuta si retinuta. Cred ca a fost un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg mere
  • 1 portocala (mandarina
  • clementina)
  • 2 kiwi
  • 1 lamaie
  • 100 g mure (zmeura
  • capsuni
  • fragute
  • afine)
  • 500 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Multumesc mult. Intr-adevar o reteta interesanta si apetisanta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de zarzare (caise)