Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi in care puneti 0,5 l apa. Pana se fierb merele, cam 15-20 minute, taiati celelalte fructe feliute si cubulete, fructele de padure se lasa intregi, stoarceti lamaia.
Scoateti merele din zeama cu o paleta, puneti-le intr-un vas mai inalt si dupa ce se racoresc putin mixati-le. Puneti-le din nou pe foc in jumatate din zeama in care au fiert, impreuna cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Daca le-ati fiert in aburi, adaugati toata zeama. Puteti adauga 2-3 linguri de suc lasat de mure pentru culoare. Fierbeti pana se leaga bine siropul, la foc foarte mic, cam 30 minute.
Intre timp, pregatiti cateva castronele (6-8) in care asezati fructele taiate. Eu am folosit fundul mai multor peturi ca sa arate mai frumos jeleul cand il rastorn. Adaugati peste fructe jeleul de mere caldut si dati-l la rece. Puteti sa puneti catronelele in congelator, ca sa se inchege mai repede jeleul. Astfel puteti sa il serviti chiar si ca inghetata.
Pofta buna. Puteti folosi orice fructe doriti, dar sa pastrati merele pentru jeleu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii