autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu de struguri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g struguri albi (muscat), , 250 ml vin alb (de preferinta muscat), , 100 g zahar tos, , 2 plicuri de gelatina pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalati strugurii, lasati-i sa se scurga, puneti deoparte 200 de grame, iar celelalte boabe taiati-le in doua. Turnati vinul intr-o craticioara, adaugati zaharul si boabele taiate in doua, puneti-le sa fiarba, apoi faceti focul mic si mai lasati-le 5 minute.
Treceti continutul printr-o sita fina, intr-un alt vas, strivind fructele cu o lingura de lemn. Puneti din nou sa dea un clocot, luati vasul de pe foc si adaugati gelatina, lasand-o sa se topeasca, in vreme ce amestecati. Varsati compozitia intr-o salatiera si lasati-o sa se raceasca si sa se inchege usor.
Curatati de coaja boabele de strugure ramase, puneti-le in jeleu, apoi impartiti-l in cupe mai mici. Puneti-le gheata pana ce le serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Se pregatesc toate cele necesare cozonacului ,de cu seara in bucatarie ,mai putin zaharul si laptele. Drojdia

35 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g struguri albi (muscat)
  • 250 ml vin alb (de preferinta muscat)
  • 100 g zahar tos
  • 2 plicuri de gelatina pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Salam de biscuiţi reţetă cu cafea