autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Jeleu de struguri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g struguri albi (muscat), , 250 ml vin alb (de preferinta muscat), , 100 g zahar tos, , 2 plicuri de gelatina pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalati strugurii, lasati-i sa se scurga, puneti deoparte 200 de grame, iar celelalte boabe taiati-le in doua. Turnati vinul intr-o craticioara, adaugati zaharul si boabele taiate in doua, puneti-le sa fiarba, apoi faceti focul mic si mai lasati-le 5 minute.
Treceti continutul printr-o sita fina, intr-un alt vas, strivind fructele cu o lingura de lemn. Puneti din nou sa dea un clocot, luati vasul de pe foc si adaugati gelatina, lasand-o sa se topeasca, in vreme ce amestecati. Varsati compozitia intr-o salatiera si lasati-o sa se raceasca si sa se inchege usor.
Curatati de coaja boabele de strugure ramase, puneti-le in jeleu, apoi impartiti-l in cupe mai mici. Puneti-le gheata pana ce le serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide

Separam albusul de galbenusuri. Mixam albusul cu zaharul si praful de sare, pana cand acesta nu se

5 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu fructe din compot

Pandispan cu fructe din compot

Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g struguri albi (muscat)
  • 250 ml vin alb (de preferinta muscat)
  • 100 g zahar tos
  • 2 plicuri de gelatina pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Piersici la grătar cu înghețată de vanilie și sirop de caramel cu nuci