Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii