autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Jumari si untura de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
600 g slanina porc cu carnita pe ea, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Slanina se spala,se sterge,se zvanta foarte bine,se indeparteaza soriciul daca exista,se taie in cubulete cat de cat egale si se pun la topit la foc mic amestecand la inceput mai des pentru a nu se lipi.In momentul in care au inceput sa se topeasca amestecam mai rar si le lasam sa se prajeasca atat cat avem nevoie.Sotului meu ii plac jumarile mai prajite,mai crocante,asa ca intotdeauna le las sa se rumeneasca mai bine. Spre sfarsit se sareaza dupa gust si se vor scoate intr-un castron,sau intr-o strecuratoare sa se mai scurga de grasime...
Untura ramasa se va strecura si se va pastra in borcane la rece(mi-a iesit un borcan de 400 g de untura)... Mi-aduc aminte cand eram copil mancam untura pe paine cu usturoi sau untura pe paine cu zahar...
Ce dor imi este de acele vremuri...,doar faceam galagie prin batatura,de cearta iscata pe gutuia sau marul din gurita porcului si pe soriciul mai bine facut sau cine stie ce nazbatii mai faceam...
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cighir a la

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu sunca si cascaval ( Cordon Bleu )

Piept de pui cu sunca si cascaval ( Cordon Bleu )

1.Dupa ce spalati pieptul de pui, lasati-l sa se scurga foarte bine.Bateti pieptul de pui la fel

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    O bunatate pentru cine poate manca !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte bune jumerile, dar si untura. Valentina si eu mancam zahar peste painea cu untura.

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 mai 2010

      Sunt asa de bune....mi-aduc aminte ca mancam cu mare placere iarna................acuma de cand cu dietele astea am renuntat sa mai mananc multe preparate care-mi plac!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Calorii,necalorii,sunt tare gustoase Sidy...Ce bine arata si jumarelele tale...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Vai da bune pot fi , tu Valentino! Dar ai dreptate....sunt atatea calorii....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Si mie imi plac tare mult,dar cum am interzis la asa ceva...,imi pun pofta in cui si ma multumesc cu mirosul si privitul...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Mmmm ce imi plac!!!! O ceapa alaturi........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600 g slanina porc cu carnita pe ea
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Hamburgeri "home-made"