Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 3 oua, 3 linguri cu varf de faina, 200 ml lapte, o lingura unt, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat, un pumn de stafide, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
5 voturi
Mod de preparare
Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.
Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.
Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.
Se pune un capac deasupra tigaii.
Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.
Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.
Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.
Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.
Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.
Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.