Clătite pufoase reţetă din Austria
Se mixeaza ouale intregi.
Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.
Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.
Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.
Se pune un capac deasupra tigaii.
Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.
Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.
Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.
Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.
Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.
Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii