Clătite pufoase reţetă din Austria

Clătite pufoase reţetă din Austria

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Clătite pufoase reţetă din Austria

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 ml lapte
  • o lingura unt
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • un pumn de stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale intregi.

Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.

Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.

Se pune un capac deasupra tigaii.

Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.

Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.

Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.

Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.

Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.

Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura