autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Kaiserschmarrn - clatite pufoase austriece

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 2 portii:, 3 oua, 3 linguri cu varf de faina, 200 ml lapte, o lingura unt, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat, un pumn de stafide, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza ouale intregi.

Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul.

Se adauga laptele si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizarea completa.

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic iar cand acesta s-a topit se toarna compozitia pentru clatite.

Se pune un capac deasupra tigaii.

Cand marginile clatitei incep sa se desprinda, se intoarce clatita cu ajutorul unei palete.

Se pune din nou capacul pentru inca aproximativ 2 minute.

Se indeparteaza capacul si clatita se taie/ rupe cu ajutorul unei palete care sa nu zgarie tigaia.

Se adauga zaharul pudra (cam 2-3 linguri, in functie de gustul fiecaruia) si stafidele.

Se amesteca pana ce zaharul s-a caramelizat iar desertul este gata.

Se poate servi cu sos de mere sau dulceata dar puteti sa puneti in aluat si coaja de lamaie/ portocala si sa presarati deasupra scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn - clatite pufoase austriece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blat: Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 2 portii:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 ml lapte
  • o lingura unt
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • un pumn de stafide
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca de gris