Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se scurg de apa.
Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu pamantul intre dinti.
Tocam ardeiul si prazul bucati mai mari ,pentru ca specific preparatelor germane , tocana nu trebuie sa arate ca tocana romaneasca.Fiecare leguma ,are locul ei bine stabilit si la aspect ,nu numai gustativ.
Punem uleiul la incins cu restul legumelor si le imprietenim bine ,apoi punem si maslinele si stingem cu o cana de apa.Acoperim cu un capac, reducem focul si lasam cam 10 minute.Adaugam si cartofii ,bulionul,sare,piper,nucsoara si dam la cuptor pentru 15 minute.
Nu trebuie sa fie o tocana zemoasa.Legumele raman intregi, cu forma .
Nucsoara a ajuns pe pietele europene abia in secolul al XI-lea , fiind adusa de negustorii arabi.La inceput a fost folosita la aromatizarea berii.Cei mai mari consumatori de nucsoara sunt olandezii si germanii, care utilizeaza condimentul la prepararea verzei,cartofilor,supelor,tocanelor si a sosurilor.
Nucsoara este aroma de baza a preparatului.
Nu pot sa va spun ce aroma si miros este in bucataria dumneavoastra cand veti gatii aceasta tocana in vas (topf ) ,cum este numita de nemti.
Se poate gati si cu carne , dar deja numele ei v-a fii altul .Se v-a numi Gulasch mit Kartoffeln.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii