Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se scurg de apa.
Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu pamantul intre dinti.
Tocam ardeiul si prazul bucati mai mari ,pentru ca specific preparatelor germane , tocana nu trebuie sa arate ca tocana romaneasca.Fiecare leguma ,are locul ei bine stabilit si la aspect ,nu numai gustativ.
Punem uleiul la incins cu restul legumelor si le imprietenim bine ,apoi punem si maslinele si stingem cu o cana de apa.Acoperim cu un capac, reducem focul si lasam cam 10 minute.Adaugam si cartofii ,bulionul,sare,piper,nucsoara si dam la cuptor pentru 15 minute.
Nu trebuie sa fie o tocana zemoasa.Legumele raman intregi, cu forma .
Nucsoara a ajuns pe pietele europene abia in secolul al XI-lea , fiind adusa de negustorii arabi.La inceput a fost folosita la aromatizarea berii.Cei mai mari consumatori de nucsoara sunt olandezii si germanii, care utilizeaza condimentul la prepararea verzei,cartofilor,supelor,tocanelor si a sosurilor.
Nucsoara este aroma de baza a preparatului.
Nu pot sa va spun ce aroma si miros este in bucataria dumneavoastra cand veti gatii aceasta tocana in vas (topf ) ,cum este numita de nemti.
Se poate gati si cu carne , dar deja numele ei v-a fii altul .Se v-a numi Gulasch mit Kartoffeln.
Pofta buna.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii