Kataif

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Kataif

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 100 g unt
  • 400 g fidea (foarte fina)
  • 500 ml apa,zeama de compot
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lamaie
  • 500 g frisca
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri faina sau amidon
  • 100 g zahar
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pt ornat:
  • fructe:ananas,mandarine, kiwi,portocale,visine

Mod de preparare

Preparare:

Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie mare atentie ca se va arde daca nu intoarceti fideaua!

Oprim cateva linguri de fidea uscata pt ornat.

Se pregateste siropul din 500 ml apa+zahar si lamaie,rom sau zeama de compot.

Se toarna siropul fierbinte peste fideaua din tava si punem in cuptorul incalzit pt a trage apa si se pregateste crema de vanilie sau lamaie:

Se amesteca cu putin lapte rece faina/amidonul si zaharul si cand am subtiat crema o punem la fiert pana se ingroasa.Adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si untul ,mestecand ,pana se incorporeaza tot untul

Lasam sa se raceasca si adaugam peste blatul de fidea aceasta crema si apoi adaugam frisca

Frisca o putem face din 2 plicuri/frisca lichida sau din smantana(frisca naturala)

Ornam cu fructe,ciocolata si firicelele de fidea oprite.

Eu am adaptat acest Kataif la gusturile mele.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise