Preparare:
Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie mare atentie ca se va arde daca nu intoarceti fideaua!
Oprim cateva linguri de fidea uscata pt ornat.
Se pregateste siropul din 500 ml apa+zahar si lamaie,rom sau zeama de compot.
Se toarna siropul fierbinte peste fideaua din tava si punem in cuptorul incalzit pt a trage apa si se pregateste crema de vanilie sau lamaie:
Se amesteca cu putin lapte rece faina/amidonul si zaharul si cand am subtiat crema o punem la fiert pana se ingroasa.Adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat si untul ,mestecand ,pana se incorporeaza tot untul
Lasam sa se raceasca si adaugam peste blatul de fidea aceasta crema si apoi adaugam frisca
Frisca o putem face din 2 plicuri/frisca lichida sau din smantana(frisca naturala)
Ornam cu fructe,ciocolata si firicelele de fidea oprite.
Eu am adaptat acest Kataif la gusturile mele.
Sper sa va placa!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii