Kinder Delice cu nucă de cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Kinder Delice cu nucă de cocos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru bază:
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 80 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 130 gr făină
  • 15 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 250 gr lapte
  • 50 gr zahăr
  • 50 gr nucă de cocos
  • Ingrediente pentru topping:
  • 40 ml lapte
  • 80 gr zahăr
  • 30 gr unt
  • 100 gr nucă de cocos(plus supliment pentru ornat)
  • 400 gr ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina,cacaua şi praful de copt. În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă să se răcească complet. Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică,se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos. Se adaugă laptele şi se amestecă.

Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă. Lasă să se răcească,amestecând din când în când. Pregătiţi toppingul de nucă de cocos,într-o cratiţă se pune laptele,zahărul şi untul.Se fierbe la foc mic.Când untul sa topit,opriţi şi se adaugă nuca de cocos.Se amestecă bine.

Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.

Întindeţi bine crema şi se pune toppingul de cocos peste blat. Băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră .Între timp topiţi ciocolata la bain-marie.

Taiati prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra, peste toppingul de cocos, ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.

Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise