autor:

Fara foto

» » Prajituri

Kinder Pingui

Autor: pitzur (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pitzur (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , * 4 oua mari sau 5 oua mici, * 100 g faina, * 100 g zahar, * 2 linguri gris, * 2 linguri miere, * 1 plic ( 50 g) cacao, * 1 zahar vanilinat, * 1 plic praf de copt, * 100 ml ulei, * 100 ml lapte, * un praf de sare, , Ingrediente pentru crema:, , * 400 ml frisca lichida, * 1 intaritor de frisca, * 150 ml lapte condensat, * 2 linguri miere, * 1 lingura esenta vanilie, , Ingrediente pentru glazura:, , * 100 g ciocolata cu lapte, * 50 g unt, * 1 lingura ulei, , Ingrediente pentru topping:, , * 3 linguri mari crema nougat de alune, * 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

94 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase.
Treptat se adauga faina in ploaie . Se adauga si praful de copt ( este bine sa il stingeti cu putin otet, adica sa turnati 2 stropi de otet direct pe praf pana face spume; nu ii va modifica gustul, stati fara grija).
Adaugati treptat laptele, uleiul si mierea, apoi pe urma si pudra de cacao.

Separat se bat spuma albusuriel cu sarea.

Cele doua compozitii se amesteca usor , cu o spatula (eu o prefer pe cea de silicon, nu as inlocui-o cu nimic in lume) si nu cu mixerul.

Din acest amestec se vor coace doua foi, la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Frisca lichida se bate pana cand devine tare, se adauga intaritorul, urmeaza mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat.

Glazura: Ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga untul si uleiul si se amesteca bine pentru a realiza o glazura fina si lucioasa.

Pentru topping: crema se topeste pe foc mic si se adauga untul.Se amesteca pana la omogenizare, apoi se pune la racit.
Asamblarea:

Se ia o foaie, se adauga o jumatate din cantitaea de crema, se intinde uniform.

Peste aceasta se intinde toppingul racit
Se baga la frigider pentru vreo 10 minute sa se intareasca toppingul, apoi se adauga cea de-a doua foaie, care se apasa pentru a adera bine de crema.

Peste aceasta se intinde glazura calda.
Se lasa la frigider pentru vreo 1-2 ore , dupa care este numai buna de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Kinder pingui

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

53 voturi    12 comentarii
2h 10 min
Torturi
Kinder Pingui

Kinder Pingui

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul,

4 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine):

    Am pregatit de Florii, printre alte dulciuri, si aceasta:Kinder Pingui.Am respectat intocmai reteta si mi-a iesit super.Este , intr-adevar, o prajitura usoara si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    Ioana (Chef de cuisine):

    SUUUPER.BESTIALA!

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Trupsor , 22 decembrie 2015

    cred ca se pune la blat...ce putin acolo este trecut

  • Terezia_Zaha

    Terezia_Zaha (Chef de cuisine) , 14 iunie 2015

    si grisul unde se pune

  • Fara foto

    Victoria Neicu , 03 februarie 2014

    se intinde peste toping,banuiesc,dupa ce s-a intarit

    • Fara foto

      Fanica Dragomir , 03 februarie 2014

      Cu grisul ce facem ?raspundetimi si mie va roog

    • Fara foto

      NICULESCU (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2014

      si cealalta jumatate de cantitate din crema e pentru...alta data? Sau se adauga peste toping-ul intarit inainte de a doua foaie?

    • Fara foto

      Ghita Steliana , 12 decembrie 2013

      am vz in poza

    • Fara foto

      Ghita Steliana , 11 decembrie 2013

      si cealalta jumatate de crema ce facem cu ea ? :))

    • Fara foto

      Gabriela Voda , 21 noiembrie 2013

      Scuze ca te deranjez dar am citit reteta ta si ai pus ca zbati galbenusurile cu zaharul pana devin albe si pufoase? si albusurile cu sare ? nu cumva e invers?

    • Fara foto

      Oros Oana , 27 august 2013

      da, m-am lamurit......bine ca postam retete pe net, dar sa raspundem la intrebari......nu suntem in stare........probabil sa sunteti ocupata see you executarea altui desert minunnat. succese!

    • Fara foto

      Oros Oana , 25 august 2013

      buna, am facut si eu prajitura si ceva am grasit....cred.....si ca sa imi dau seama ce si unde, as avea ceva intrebari.... ce dimensiune are tava de copt, ce fel de frisca ai folosit (vegetala sau animala), ce fel de lapte condensat? crema mea s-a taiat rau de tot.... buna rau la gust dar tare curgatoare.... te rog sa imi raspunzi! merci!

    • Fara foto

      Maria Viorica , 21 august 2013

      yamy....<3

    • Fara foto

      Lelia Violeta , 14 august 2013

      see you cele 2 linguri de gris ce facem?

    • Fara foto

      camelia , 06 august 2013

      cu ce se poate inlocui laptele condensat?

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      arata super

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      este o prajitura excelenta am facuto si eu de citeva ori super

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      ce bineeee arataaaa

    • Fara foto

      raluca , 12 februarie 2010

      super buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie super delicioasa...

    • Fara foto

      grigoras claudia doina , 28 ianuarie 2010

      arta foarte bine .felicitari pentru gospodine,am sa incerc prajitura.

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Joly-Gina, scuza-ma ca doar acum iti raspund, doar acuma vazusem intrebarea. Glazura aceasta e foarte buna si nu lasa urme tocmai pentru ca, pe langa ciocolata, mai adaugam si unt si putin ulei. Asa devine mult mai omogena atunci cand se topeste. Si inca ceva: cand o torni pe prajitura, nu o intinde mult prea mult, se va aseza aceasta uniform de la sine. Mult succes!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      buna am si eu o intrebare eu niciodata nu reusesc sa pun glazura deasupra sa nu se vada nici o uram ,la tine in prima poza arata super,este vreun secret ,ma poti ajuta ,mersi mult

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Geostefan, multumesc de remarca :)

    • Geostefan

      Geostefan (Bucatar) , 20 noiembrie 2009

      Delicioasa aceasta prajitura!!!!

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Buna, Florina! In primul rand vreau sa-ti spun ca ma bucur ca iti place aceasta prajitura :) E foarte buna ! Buna alegere. In ceea ce priveste ouale, poti folosi linistita 5 oua medii, vei avea foile mai pufoase. Iar referitor la coacerea acestora, se coc in tava pozitionata ca de obicei, insa tapetata cu hartie de copt iar coca se intinde uniform de-alungul intregii tavi. E foarte usor, vei vedea. Mult succes!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Vreau sa te intreb Pitzur daca e vreo problema daca la blat folosesc numai oua medii....mi se pare putin complicat sa caut sa cumpar oua mici si oua mari..... Iar referitor la coacerea folilor,eu nu sunt foarte experimentata in coacerea foilor desi cred ca nu e greu,vreau sa te intreb cum se coc,pe dosul tavii sau nu?

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Ma bucur Florina! Sa-mi spui cum ti-a iesit :)

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Arata foarte bine...poate am sa o incerc si eu!

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Myra, Maria va multumesc mult de comentarii !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Foarte bine arata.....felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Delicioasa...

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Flory, multumesc! E foarte buna, crede-ma! Dupa ce o faci, spune-mi cum ti-a iesit. Succes!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      wow ce buna trebuie sa fie,am s-o fac neaparat,felicitari!

    • Fara foto

      Pitzur , 06 octombrie 2009

      Ma bucur , Mirey sa aud asta :) Si la noi s-a trecut extrem de repede

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Este o prajitura grozava.Eu am incercat-o.

    • Fara foto

      Pitzur , 28 septembrie 2009

      Sa stii Valentina, e foarte gustoasa. Chiar daca la prima vedere pare mai lunguta, merita facuta, e mai ceva ca praji de la cofetarie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Arata grozav si cred ca este super delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

94 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • * 4 oua mari sau 5 oua mici
  • * 100 g faina
  • * 100 g zahar
  • * 2 linguri gris
  • * 2 linguri miere
  • * 1 plic ( 50 g) cacao
  • * 1 zahar vanilinat
  • * 1 plic praf de copt
  • * 100 ml ulei
  • * 100 ml lapte
  • * un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 intaritor de frisca
  • * 150 ml lapte condensat
  • * 2 linguri miere
  • * 1 lingura esenta vanilie
  • Ingrediente pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 50 g unt
  • * 1 lingura ulei
  • Ingrediente pentru topping:
  • * 3 linguri mari crema nougat de alune
  • * 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de pitzur
Hamburger delicios

Hamburger delicios

* Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine # Se formeaza 3 chiftele #

10 voturi    7 comentarii
30 min
Sandviciuri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocanta. Cand sunt

100 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Terezia_Zaha (Chef de cuisine)

si grisul unde se pune

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Samba cu crusta de nuci