autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Kinder Pinguin

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
Aceasta reteta, este inspirata dupa reteta d-nei Laura Laurentiu, dar cu mici schimbari., Avem nevoie de: 2 foi de pandispan din comert., Glazura 1: 120 g ciocolata menaj cu cacao, 70 g unt, 1 lingura sirop de menta presat la rece(se poate inlocui cu apa), 2 linguri ulei., Glagura 2: 180 g ciocolata menaj cu cacao, 80 g unt, 2 linguri sirop menta, 2 linguri ulei., Pt crema: 500 ml frisca lichida ,,el maestro,, 2 plicuri intaritor frisca, 2 linguri lapte, 2 linguri miere, 3 linguri zahar pudra, 4 plicuri zahar vanilat dr oetker.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

34 voturi

Mod de preparare

Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul, siropul de menta, uleiul, amestecam continuu la foc mic pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc dam deoparte. Continuam cu pregatirea cremei: Intrun vas mare, punem frisca lichida, adaugam intaritorul, zaharul vanilat si cel praf, mierea, laptele si mixam ingredientele la inceput la puterea minima, apoi dupa 1 minut, punem mixerul pe viteza maxima si mixam pana obtinem o crema foarte tare.
Pe o planseta de lemn( pe care va si ramane prajitura), se asaza prima foaie pandispan, adaugam jumatate din crema, nivelam uniform, apoi asezam glazura nr 1, care se niveleaza usor peste crema de frisca. Se da totul la rece in frigider, lasam cateva minute la rece, scoatem opera de arta culinara si continuam sa intindem glazura, dam iar la rece sa se intareasca.
Intre timp preparam glazura nr. 2 din ingredientele necesare, asa cum am preparat prima glazura.
Scoatem prajitura de la rece, intindem restul de crema, asezam a doua foaie de pandispan, apasam usor sa se lipeasca de crema, apoi glazuram prajitura cu a doua glazura astfel: intindem un strat de glazura, dam la rece cateva minute, scoatem prajitura, aplicam un alt strat de glazura, dam la rece si tot asa pana epuizam glazura nr 2. Eu am facut ceva forme cu furculita si a iesit ce se vede. Cand vrem sa taiem o felie de prajitura, cutitul f ascutit, trebuie inmuiat in apa f. calda. Prajitura este deosebit de delicioasa si apreciata de copilasi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pinguin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Rulada cu frisca si gem de capsuni

Rulada cu frisca si gem de capsuni

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura

12 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Arata tare bine!!! Cred ca nepoteii tai au fost tare incantati de aceasta minunata si gustoasa prajiturica! Felicitari! Se simte ca pui suflet in tot ceea ce faci. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Arata tare bine si sunt sigura ca l-ai facut o nebunie draga Lenuta.Felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Arata super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Va multumesc,, gustoaselor,,.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      doamna maria felicitari un deliciu devenit capriciu super

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Ce bine arată! Şi nu e nici deosebit de complicată!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Un deliciu.................

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foare bine arata ! Salvam reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Minunata prajitura! Trebuie neaparat s-o incerc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Asa e Julia sunt delicioase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Viorica, merita sa o incerci, daca gasesti foi gata e f. rapida. Am postat poza cu foile ce le-am cumparat pt gospodinele interesate, pot avea multiple utilizari, la diverse deserturi, eu sunt multumita de felul cum le pot intrebuinta, ma ajuta sa scutesc timp cand sunt in criza.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc violette pt puncte si aprecieri!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      O prajiturica senzationala! Felicitari pt. prezentare! Aveti 5 * de la mine!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 28 aprilie 2010

      Siddy multumesc, aici Cristiana nu a mai fost mofturoasa, a mancat mai mult de jumatate din prajitura in vreo 4 zile. Radu nu a venit, el e prea mic inca sa ramana la bunici.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      forte buna prajitura un deliciu am facut sie de citeva ori dar o sa incerc si cu foi din comert ca merge mai repede scibarile sunt bune o sa incerc si eu cu ele bravo

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Vai ce bine arata prajitura ta Lenutico !!! Felicitari ! Imi plac schimbarile tale ! Astfel, sprajitura se face mult mai usor si mai repede... Sunt sigura ca Radu si Cristina au fost mai mult decat incantati !!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata ft bine!Felicitari!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Mai mult decat un deliciu!Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      foarte bun!si eu sunt un copil:d

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 27 aprilie 2010

      Da, a fost deliciosa, glazurata cu ciocolata cu arome de menta. A fost ideea Cristianei sa punem menta. Ei ii place mult ciocolata cu menta.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Super prajitura! O vor devora nepoteii mei, cu siguranta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Arata super...cred ca este un deliciu...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Ce bine arata si sigur este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

34 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta
  • este inspirata dupa reteta d-nei Laura Laurentiu
  • dar cu mici schimbari.
  • Avem nevoie de: 2 foi de pandispan din comert.
  • Glazura 1: 120 g ciocolata menaj cu cacao
  • 70 g unt
  • 1 lingura sirop de menta presat la rece(se poate inlocui cu apa)
  • 2 linguri ulei.
  • Glagura 2: 180 g ciocolata menaj cu cacao
  • 80 g unt
  • 2 linguri sirop menta
  • 2 linguri ulei.
  • Pt crema: 500 ml frisca lichida ,,el maestro,
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat dr oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Adina (Chef de cuisine)

Arata tare bine!!! Cred ca nepoteii tai au fost tare incantati de aceasta minunata si gustoasa prajiturica! Felicitari! Se simte ca pui suflet in tot ceea ce faci. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe de padure