Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.
Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii