Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.
Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii