autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Klafoutis cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g cirese coapte (fara codite), , 30 g unt, , 2 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 1/2 lingurita praf de copt,, putina sare, , 1/3 ceasca zahar, , 4 oua (batute usor), , 30 g unt topit, , 1 1/2 ceasca lapte, , 2-3 linguri visinata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.
Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Klafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

11 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu  fructe

Prajitura cu fructe

Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga treptat uleiul,laptele si galbenusurile.Se amesteca

15 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g cirese coapte (fara codite)
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • putina sare
  • 1/3 ceasca zahar
  • 4 oua (batute usor)
  • 30 g unt topit
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 2-3 linguri visinata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Semilune crocante