autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Klafoutis cu cirese

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g cirese coapte (fara codite), , 30 g unt, , 2 linguri zahar, , 2 linguri faina, , 1/2 lingurita praf de copt,, putina sare, , 1/3 ceasca zahar, , 4 oua (batute usor), , 30 g unt topit, , 1 1/2 ceasca lapte, , 2-3 linguri visinata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.
Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Klafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Snikers

Snikers

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa

54 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g cirese coapte (fara codite)
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • putina sare
  • 1/3 ceasca zahar
  • 4 oua (batute usor)
  • 30 g unt topit
  • 1 1/2 ceasca lapte
  • 2-3 linguri visinata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pascute