Se pune laptele si cardamomul intr-o oala cu fundul gros. Cand incepe sa fiarba, se face focul mic si se lasa la fiert, amestecand des, pana ce scade cam de o treime (trebuie sa ramana un litru de lapte). Amestecati continuu ca sa nu se prinda laptele.
Adaugati zaharul si fierbeti inca 2-3 minute. Scoateti semintele de cardamom si adaugati fructele uscate.
Rasturnati continutul intr-un recipient de metal sau plastic, acoperiti si lasati la congelat o ora. Scoateti din congelator si amestecati bine. Puneti din nou la congelator si repetati aceasta operatiune de doua ori. Puneti foi de pergament sau ulei pe fundul a sase forme (250ml). Puneti preparatul in forme si congelati o noapte intreaga. Serviti dupa ce ati scos inghetata din forme.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii