KULFI (inghetata indiana)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 8 persoane)
  • - 1,5 litri de lapte
  • - 8 seminte de cardamom
  • - 4 linguri de zahar pudra
  • - 20 g de migdale sfaramate
  • - 20 g de fistic

Mod de preparare

Se pune laptele si cardamomul intr-o oala cu fundul gros. Cand incepe sa fiarba, se face focul mic si se lasa la fiert, amestecand des, pana ce scade cam de o treime (trebuie sa ramana un litru de lapte). Amestecati continuu ca sa nu se prinda laptele.

Adaugati zaharul si fierbeti inca 2-3 minute. Scoateti semintele de cardamom si adaugati fructele uscate.

Rasturnati continutul intr-un recipient de metal sau plastic, acoperiti si lasati la congelat o ora. Scoateti din congelator si amestecati bine. Puneti din nou la congelator si repetati aceasta operatiune de doua ori. Puneti foi de pergament sau ulei pe fundul a sase forme (250ml). Puneti preparatul in forme si congelati o noapte intreaga. Serviti dupa ce ati scos inghetata din forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise