autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cupcake de ciocolata si martipan

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2014

Ingrediente
Pentru 10-12 briose:, , 400 gr de cicolata amara, 200 gr unt taiat bucatele, 4 oua , 1 pahar zahar, 1/4 lingurita sare, 3/4 pahar de faina, 1 lingurita de praf de copt, 1/2 pahar de lapte, 100 gr martipan taiat bucatele mici , , Pentru crema:, , 250 ml smantana de frisca, 1 plic zahar vanilat, 2 lingurite de zahar, bombonele sau drajeuri mici pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.



Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si amestecam putin ca sa fie uniform.



La mixer batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma mai deschisa, apoi adaugam ciocolata topita si restul ingredientelor. Amestecam pentru a uniformiza si turnam in tavitele de muffins unde am pus si hartie speciala pentru copt briose.



Presaram pe deasupra martipanul. Coacem aproximativ 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.



Cat lasam sa se raceasca, batem smantana cu vanilia si zaharul pana devine o frisca moale dar destul de rezistenta pentru ornat.



Punem frisca intr-o punga cu forma de ornat si asezam pe fiecare un mot de frisca si bombonele sau drajeuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcake de ciocolata si martipan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10-12 briose:
  • 400 gr de cicolata amara
  • 200 gr unt taiat bucatele
  • 4 oua 
  • 1 pahar zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 pahar de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 pahar de lapte
  • 100 gr martipan taiat bucatele mici 
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite de zahar
  • bombonele sau drajeuri mici pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitane