Cupcake de ciocolata si martipan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cupcake de ciocolata si martipan

Ingrediente

  • Pentru 10-12 briose:
  • 400 gr de cicolata amara
  • 200 gr unt taiat bucatele
  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 pahar de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 pahar de lapte
  • 100 gr martipan taiat bucatele mici
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite de zahar
  • bombonele sau drajeuri mici pentru decor

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.

Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si amestecam putin ca sa fie uniform.

La mixer batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma mai deschisa, apoi adaugam ciocolata topita si restul ingredientelor. Amestecam pentru a uniformiza si turnam in tavitele de muffins unde am pus si hartie speciala pentru copt briose.

Presaram pe deasupra martipanul. Coacem aproximativ 40 de minute pana trece testul cu scobitoarea.

Cat lasam sa se raceasca, batem smantana cu vanilia si zaharul pana devine o frisca moale dar destul de rezistenta pentru ornat.

Punem frisca intr-o punga cu forma de ornat si asezam pe fiecare un mot de frisca si bombonele sau drajeuri.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor