Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie.
Se fierbe lintea in 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa.
Se fierb macaroanele in apa cu sare si putin ulei 15 minute si se scot intr-o strecuratoare.
Orezul se opareste si se la sa 10 minute , apoi se spala bine si se scurge de apa.
Se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta 3 cani de apa,4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 6 catei de usturoi intregi,cubul de Maggi ,chiminul; cand au inceput sa fiarba se adauga orezul si lintea ; se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.
Se pune pe un platou orezul cu lintea.
Se acopera cu un strat de macaroane fierte.
Se pun peste macaroane 3 linguri sos de rosii.
Se decoreaza cu ceapa calita in uleiul de masline.
Se serveste cu salata de rosii si castraveti sau iaurt natural.
Pofta buna!
Kusheri este poate cea mai tipica mancare egipteana.
Este foarte buna si pentru post( se fierbe cu Vegeta in loc de cubul de Maggi de pui) fiind foarte aromata dar si foarte consistent.
La noi la Amman este un restaurant “ Mister Kusheri” care serveste in exclusivitate doar acest fel de mancare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii