autor:

Mihaela11

» » Aperitive

“Labaneh” cu ierburi aromate

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 litrii lapte proaspat pasteurizat, -3 linguri de iaurt, -1 lingura de sare, -ulei de masline, - o bucata de panza muselina, -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi), -4 rosii mari, -1 mana de frunza de menta verde, -1 mana de frunza de patrunjel verde, -1 mana de frunza de marar verde, -2 cepe verzi, -lipie arabeasca, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 48h

6 voturi

Mod de preparare

Prepararea iaurtului(”laban”)
Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.
Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.
Preparare “labaneh”
Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.
Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la frigider.
Se pune labaneh intr-un bol.
Se scoate miezul de la rosii si se pune la scurs intr-o strecuratoare.Rosiile se lasa de asemenea cu gura in jos pentru a se elimina plusul de lichid.
Ceapa verde se taie marunt; la fel si frunzele de menta,patrunjel si marar.
Se adauga toate ingredintele la labaneh, inclusive miezul de la rosii taiat marunt.Se mai adauga sare dupa gust.
Se poate servi ca atare cu lipie sau se pot umple cu labaneh rosiile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "“Labaneh” cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Ied cu ierburi aromate, la cuptor

Ied cu ierburi aromate, la cuptor

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. 2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2014

    De fapt se numeste "labaneh" asa cum poti vedea in fotografia anexata; nu inteleg aceste comentarii doar de dragul de a se afla in treaba...

  • Fara foto

    samir , 13 septembrie 2014

    ..de fapt se numeste labneh

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2013

    Cu siguranta voi incerca si eu labaneh cu ierburi aromate,de obicei il fac simplu,felicitari pentru noi idei si retete.

    • Fara foto

      zora , 07 iunie 2013

      felicitari,fac si eu de mult timp labaneh dar fara ierburi aromate,cu siguranta voi face dupa reteta ta de acum incolo.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

      Foarte bun, am mancat in Liban, la prietena mea... mmmmm :-)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

48h

6 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 litrii lapte proaspat pasteurizat
  • -3 linguri de iaurt
  • -1 lingura de sare
  • -ulei de masline
  • - o bucata de panza muselina
  • -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi)
  • -4 rosii mari
  • -1 mana de frunza de menta verde
  • -1 mana de frunza de patrunjel verde
  • -1 mana de frunza de marar verde
  • -2 cepe verzi
  • -lipie arabeasca
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

De fapt se numeste "labaneh" asa cum poti vedea in fotografia anexata; nu inteleg aceste comentarii doar de dragul de a se afla in treaba...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Ardei copti umpluti cu cascaval