"Labaneh" cu nuca si menta

Timp pregatire
1500 minute
Complexitate
medie
"Labaneh" cu nuca si menta

Ingrediente

  • Labaneh este un aliment present aproape zilnic la micul dejun si cina in tarile arabe.
  • De aici si marea varietate de servire.
  • Una din felurile mele preferate este labaneh cu nuca si menta.
  • Avem nevoie de:
  • -2 litrii lapte proaspat pasteurizat
  • -3 linguri de iaurt
  • -1 lingura de sare
  • -ulei de masline
  • - o bucata de panza muselina
  • -1/2 pahar de nuca
  • -2 linguri de frunze de menta verde
  • -2 catei de usturoi zdrobit( sau ½ lingurita pudra de usturoi)
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la frigider.

Se pune labaneh intr-un bol.

Frunza de menta se taie marunt( pastrand putina pentru decor);cateii de usturoi se zdrobesc intr-un mojar sau se trec prin presa pentru usturoi;nuca se zdrobeste intr-un mojar sau macina prin masina de nuca mai grosier; se adauga toate la labaneh si se amesteca bine.Se potriveste de sare.

Se face o depresiune in mijlocul farfuriei in care se toarna ulei de masline virgin din abundenta.

Se decoreaza cu jumatati de nuca si frunza de menta verde.

Se mananca de obicei cu lipie arabeasca, dar si sub forma de sos aperitiv cu castraveti sau morcovi.

Se rupe lipia in bucati mici, care se modeleaza in forma de jgheab si se iau cu ele labaneh din farfurie.

Se mananca alaturi de masline, rosii, castraveti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise