autor:

Mihaela11

» » Aperitive

"Labaneh" cu nuca si menta

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 decembrie 2011

Ingrediente
Labaneh este un aliment present aproape zilnic la micul dejun si cina in tarile arabe., De aici si marea varietate de servire., Una din felurile mele preferate este labaneh cu nuca si menta., Avem nevoie de:, -2 litrii lapte proaspat pasteurizat, -3 linguri de iaurt, -1 lingura de sare, -ulei de masline, - o bucata de panza muselina, -1/2 pahar de nuca, -2 linguri de frunze de menta verde, -2 catei de usturoi zdrobit( sau ½ lingurita pudra de usturoi), -sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 25h

5 voturi

Mod de preparare

Prepararea iaurtului(”laban”)
Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.
Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.
Preparare “labaneh”
Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.
Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la frigider.
Se pune labaneh intr-un bol.
Frunza de menta se taie marunt( pastrand putina pentru decor);cateii de usturoi se zdrobesc intr-un mojar sau se trec prin presa pentru usturoi;nuca se zdrobeste intr-un mojar sau macina prin masina de nuca mai grosier; se adauga toate la labaneh si se amesteca bine.Se potriveste de sare.
Se face o depresiune in mijlocul farfuriei in care se toarna ulei de masline virgin din abundenta.
Se decoreaza cu jumatati de nuca si frunza de menta verde.
Se mananca de obicei cu lipie arabeasca, dar si sub forma de sos aperitiv cu castraveti sau morcovi.
Se rupe lipia in bucati mici, care se modeleaza in forma de jgheab si se iau cu ele labaneh din farfurie.
Se mananca alaturi de masline, rosii, castraveti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu nuca si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Brânză de vaci de casă(Topfen)

Brânză de vaci de casă(Topfen)

Laşi 2 l de lapte la prins, adica nefiert îl pui la cald să se "strice", să se acrească. Fierbi

7 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011

    Imi place mult!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2011

    Ca de obicei ceva deosebit,felicitari !

Dificultate

Medie

Timp

25h

5 voturi

Ingrediente

  • Labaneh este un aliment present aproape zilnic la micul dejun si cina in tarile arabe.
  • De aici si marea varietate de servire.
  • Una din felurile mele preferate este labaneh cu nuca si menta.
  • Avem nevoie de:
  • -2 litrii lapte proaspat pasteurizat
  • -3 linguri de iaurt
  • -1 lingura de sare
  • -ulei de masline
  • - o bucata de panza muselina
  • -1/2 pahar de nuca
  • -2 linguri de frunze de menta verde
  • -2 catei de usturoi zdrobit( sau ½ lingurita pudra de usturoi)
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Imi place mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Briose cu cascaval, carnati afumati si susan