autor:

Mihaela11

» » Aperitive

"Labaneh" cu sumac

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 litrii lapte proaspat pasteurizat, -3 linguri de iaurt, -1 lingura de sare, -ulei de masline, - o bucata de panza muselina, -frunza de patrunjel verde, -sumac, -masline verzi pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 28h

5 voturi

Mod de preparare

Prepararea iaurtului(”laban”)
Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.
Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.
Preparare “labaneh”
Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.
Se pune labaneh pe un platou si se presara cu sumac si frunza de patrunjel verde.
Se serveste cu lipie arabeasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu sumac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat. Dintr-o foaie de foietaj obtinem

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Pasta de brinza

Pasta de brinza

Se marunteste bine,brinza.Se amesteca,pe urma,cu smintina,untul,boiaua,ceapa;cine vrea,poate sa puna

6 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Koka Marculescu , 16 martie 2014

    preparea iaurtului foarte intrresant .am intrat pe saitt sa citesc despre sumac .Imi place de voi va iubesc paaa

Dificultate

Medie

Timp

28h

5 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 litrii lapte proaspat pasteurizat
  • -3 linguri de iaurt
  • -1 lingura de sare
  • -ulei de masline
  • - o bucata de panza muselina
  • -frunza de patrunjel verde
  • -sumac
  • -masline verzi pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Bulete de branza in stil spaniol