Prepararea iaurtului(”laban”)
Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.
Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.
Preparare “labaneh”
Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.
Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la frigider.
Acesta se consuma uns pe lipie arabeasca sau se foloseste pentru prepararea unui mare numar de aperitive:“mezze”.
Pentru labaneh concentrat se mai lasa 2-3 zile la frigider; se recomanda schimbarea muselinei dupa 24 de ore.
Bilutele de labaneh se pun in borcane sterilizate in prealabil si se adauga ulei de masline virgin.
Se pot condimenta optional cu oregano verde, rozmarin sau ardei iute.
Se scot bilutele de iaurt pe un platou si se servesc cu lipie arabeasca.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii