autor:

Epure Mariana

» » Prajituri

Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
, 1 castron de miez de nuca copt la cuptor in tava si pisate apoi, 200 g faina alba pentru prajituri, zahar brun 100 g, 1 cub margarina Rama cu aroma de rom, 1 praf de scortisoara, 1 praf de ghimbir, 1 galbenus, 50 ml lapte. decor:bomboane de ciocolata Kinder si cirese de cocktail fara samburi.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare


Se incalzeste putin margarina cu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand incepe sa se formeze aluatul punem faina pe masa de lucru si framantam aluatul sfaramicios.Il facem gramajoara si apoi punem si galbenusul si mai framantam iar cu faina.Apoi se formeaza bile mai mari ce se imping cu degetul mare la mijloc sau direct cu bomboana de ciocolata si apoi alte cate 3 bilute mici ce se lipesc de prima bila, modelandu-le astfel ca pe niste labute de ursulet.Le coacem in tava cu hartie de copt in cuptorul preincins.Pentru pernuta din labute puteti folosi fie cirese puse de la inceput in labute dinainte de a le baga la cuptor, fie le coaceti doar cu gaura facuta si cand s-au racit puneti in gaura bomboana de ciocolata kinder.Se servesc reci.Sunt niste fursecuri sfaramicoase cu arome specifice Craciunului, de ghimbir, nuca coapta la cuptor, cu gust dulce si o forma haioasa.Pofta mare, sper sa va placa labulete mele de ursulet.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Snikers

Snikers

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa

54 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Foarte frumoase şi gustoase lăbuţe! 10 pentru imaginaţie!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 castron de miez de nuca copt la cuptor in tava si pisate apoi
  • 200 g faina alba pentru prajituri
  • zahar brun 100 g
  • 1 cub margarina Rama cu aroma de rom
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte. decor:bomboane de ciocolata Kinder si cirese de cocktail fara samburi.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte frumoase şi gustoase lăbuţe! 10 pentru imaginaţie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza