autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Lady fingers

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
compozitia 1, 6 galbenusuri, 1 plic de zahar vanilat, 4 linguri de zahar, 130 gr faina, compozitia 2, 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 lingurite de zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade
Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin galbui, aproape albe.
Se da usor prin sita faina deasupra albusurilor, fara sa se amestece.
Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie
Se ia cate o treime din compozitia de albus si se incorporeaza in galbenusuri si faina, amestecand usor, de jos in sus, pentru a evita lasarea compozitiei
Se tapeteaza o tava cu foaie pergament.
Se pune compozitia in punga de spritat si se deseneaza biscuiti lungi de 7.5 cm si lati de 1.5 cm, cu 2.5 cm spatiu intre ei.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, pana se coc,dar raman cu textura de buretel. Ideea este sa ramana moi, insa coapte inauntru
Se servesc, simple sau in combinatii sant bune pentru tiramisu
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady fingers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicolaescu Elisabeta , 10 noiembrie 2015

    faina se adauga la galbenusuri nu la albusuri ca altfel albusurile nu o sa se bata!!! verificati reteta!

  • Fara foto

    Iuliana Simionescu , 24 noiembrie 2013

    am sa fac si eu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca sunt piscoturi de sampanie. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      cred ca sunt asemenea piscoturilor,nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca sunt o bunatate,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Felicitari, Anastasia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • compozitia 1
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 130 gr faina
  • compozitia 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 lingurite de zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

18 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Nicolaescu Elisabeta

faina se adauga la galbenusuri nu la albusuri ca altfel albusurile nu o sa se bata!!! verificati reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta