Lady fingers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lady fingers

Ingrediente

  • compozitia 1
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 130 gr faina
  • compozitia 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade

Se bat galbenusurile cu zaharul si cel vanilat pana devin galbui, aproape albe.

Se da usor prin sita faina deasupra albusurilor, fara sa se amestece.

Se bat albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie

Se ia cate o treime din compozitia de albus si se incorporeaza in galbenusuri si faina, amestecand usor, de jos in sus, pentru a evita lasarea compozitiei

Se tapeteaza o tava cu foaie pergament.

Se pune compozitia in punga de spritat si se deseneaza biscuiti lungi de 7.5 cm si lati de 1.5 cm, cu 2.5 cm spatiu intre ei.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se dau la cuptor pentru 8-10 minute, pana se coc,dar raman cu textura de buretel. Ideea este sa ramana moi, insa coapte inauntru

Se servesc, simple sau in combinatii sant bune pentru tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise