La multi ani pentru taticul meu, eroul cu 3 fete !
Tatal meu este acela care a iubit-o si a ales-o pe mama ca sa ne fie datatoare de viata,este acela care ne aduce zambetul pe buze in cele mai grele momente,este acela care ne-a protejat si iubit ca un adevarat erou! Este exemplul meu in dragoste,iertare si fericire:).El este acela care a muncit din toate puterile lui si cateodata si peste limita, ca sa ne creasca si sa ne formeze pentru viitor.Taticul meu iubeste animalele,in special oitele,ceea ce m-a determinat sa ii pregatesc o surpriza draguta pe placul lui.Noi 3,fetele lui,il iubim,il imbratisam si ii dorim binecuvantare cereasca toata viata lui !
P.S. In aceasta zi,cand tatal meu a venit acasa si a vazut tortul si cadoul (in care se afla si un berbecut de plus)am vazut in ochii lui stralucire si bucurie,exact ca la un copilas cand primeste jucarioara lui draga...incomparabile momente!
Blatul: Incepem cu pregatitul blatului.Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe).Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Separat amestecam faina si praful de copt si il turnam in blat,amestecand usor.Adaugam si vanilia.
Forma de tort (cu pereti detasabili) o tapetam cu ulei si faina sau punem foaie de copt si dam blatul la cuptor pentru aprox. 30-35 minute,sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit si apoi il taiem in 3.
Crema: Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu frisca lichida. Lasam la racit ciocolata topita si amestecam margarina pentru prajituri (la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana se omogenizeaza.Adaugam ciocolata racita peste margarina,lingura cu lingura.Lasam crema deoparte.
Siropul: Mie imi plac tare mult torturile insiropate,le ofera o nota de eleganta care ma copleseste.Asadar, punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie":))!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.
Gelatina si decorul: Gelatina(Tort-gelee rosu) o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.Frisca o mixam pana se intareste.Gelatina (pentru frisca) o pregatim si pe ea,conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugam peste frisca si lasam sa se inchege putin.Pasta de zahar o framantam in zahar pudra si formam nasucul,gura si urechile ( nu am avut pasta de zahar neagra asa ca am improvizat si am afundat-o bine in cacao).Dupa ce am pregatit si blatul micut il taiem sub forme de urechiuse pentru miel si il imbracam in frisca.
Asamblare: Asamblam tortul in forma lui cu pereti detasabili.Primul blat il insiropam apoi adaugam mai mult de jumatate din crema de ciocolata.Restul de crema punem la frigider pentru 5 minute.Punem al doilea blat,insiropat desigur,si apoi turnam gelatina rosie peste el.Lasam sa se inchege putin,nu de tot,pentru ca urmeaza sa punem crema de ciocolata intarita sub forma de bilute (eram atat de prinsa in treaba incat am uitat sa fac o poza:)) ),pe care le impingem putin in gelatina (vezi poza de mai jos).Deasupra punem si ultimul blat pe care il insiropam mai putin. Imbracam tortul cu un strat subtire de frisca apoi formam cu ajutorul posului forme de carlionti. Punem apoi bilutele de ciocolata(ochii) ,nasul si gura.Urechile(din blatul micut) le strapungem cu un bat de frigarui mai micut cu care strapungem apoi si tortul mare,urmand ca urechile sa fie asezate aproximativ in linie cu ochii. Haideti ca nu-i asa mare lucru ! Lasam la frigider 2-3 ore tortul apoi il savuram cu bucurie!:)
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii