autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Lamingtons

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 3 oua, 14 linguri de zahar, 15 linguri de ulei, 15 linguri de lapte, 18 linguri de faina, 10 g praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, , Pentru crema avem nevoie de:, 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher, 300 ml frisca lichida, 100 ml lapte, , Pentru glazura avem nevoie de:, 100 g ciocolata, 200 ml lapte, 100 g unt, nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele.
Am turnat compozitia intr-o tava (25/32) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade,pentru jumatate de ora.

Crema:
Crema se prepara conform indicatiilor de pe plic.
Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Asamblare:
Dupa ce s-a copt blatul,il taiem in 2 pe lungime.
Repartizam crema pe unul din blaturi.
Uniformizam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,la marimea dorita.
Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte,apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Lamingtons

Lamingtons

Mixam ouale cu zahar si zaharul vanilat timp de 2 minute,adaugam untul topit caldut si la urma cernem

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lamingtons - prajitura tavalita

Lamingtons - prajitura tavalita

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

10 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Uiaana_Ana

    Uiaana_Ana (Chef de cuisine):

    Tocmai am facut si eu si au iesit delicioase,in loc de crema am folosit budinca de caramel si au avut un gust super bun.ai votu meu

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gioia Ifrim , 03 noiembrie 2013

    minunta

  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2013

    pare interesant , am sa o incerc si eu,,, revin cu un feedback, multumesc

  • Fara foto

    teo teodora , 02 noiembrie 2013

    Sunt foarte bune. Fac si eu,doar ca folosesc alta reteta pentru blat. PS:merci pentru retete! Am incercat si eu cateva.

    • Fara foto

      Nicoleta Serbulea , 02 noiembrie 2013

      de incercat..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Apetisant desert

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 august 2010

      Tare gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte frumoase!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arată foarte bine, uşor de făcut, doar numele e cam pompos. Am salvat-o şi o să o fac şi eu cu nucă. Am şi votat.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      mmmmmmmmm foarte bine arata am salvat reteta si am sa o fac si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Ce bine arata!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Foarte, foarte, foarte frumoasa!

    • Fara foto

      Adrian , 12 octombrie 2009

      Arata bine, am sa o incerc cat de curand.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Arata grozav.Cred ca e foarte buna

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Multumesc Alexandrina! Te astept cu impresii!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Felicitari Miha! Cred ca o s-o fac si eu, tare bine arata!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Multumesc Maria! Mie mi-a placut foarte mult! Si nici nu e greu de facut! ;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      arata bine, Miha, cred ca e di delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ionceanu (Chef de cuisine)

pare interesant , am sa o incerc si eu,,, revin cu un feedback, multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Madeleine