Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Langos

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora.

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins. Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou, il intindem cu mainile si il punem la prajit.

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place. Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata.

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura