autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Langos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Ingrediente
500 ml lapte, 1 cub drojdie, 1 kg faina, 1 ou, sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina.



Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora.



Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins. Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou, il intindem cu mainile si il punem la prajit.



Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place. Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata.



Se servesc calzi .



Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Langos

Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie

54 voturi    18 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Langos umplut cu cartofi

Langos umplut cu cartofi

Faina se amesteca cu o lgta sare si se face o groapa la mijloc. Drojdia se inmoaie in 4 lg apa calda

2 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2017

    Excelenta! Am s-o fac!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Excelenta! Am s-o fac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza