autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Langos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2017

Ingrediente
500 ml lapte, 1 cub drojdie, 1 kg faina, 1 ou, sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina.



Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata, apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora.



Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins. Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou, il intindem cu mainile si il punem la prajit.



Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place. Sau daca preferati varianta dulce atunci gem, crema de ciocolata.



Se servesc calzi .



Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Langos

Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie

57 voturi    18 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si

14 voturi    11 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2017

    Excelenta! Am s-o fac!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Excelenta! Am s-o fac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec aperitiv cu branza, sunca si masline